Poruchy spánku

Príspevok v téme: Poruchy spánku
gejsha

Prosim pomozte mi!mam jednu otazku,nemozem dobre spavat respektive niekedy nespim vobec so strachu ze zaspim rano do prace.kupila som si homeopatika na dobry spanok SÉDATIF PC.mam niekto s tymito homeopatikami skusenosti,Alebo poznate nejaky dobry liek,caj cokolvek co by mi mohlo pomoct?piste!dakujem.

RNG

Spaqnkovy hormon melatonin sa tvori pocas dna na silnom svetle zo serotoninu a uvolnuje v noci v upolnej tme.
Stres je zabijak vseobecne, tj destresovanie pomoze aj spanku, pozri ako na to cez google pod mojim nickom a slvom stres. Tam je aj tema spanok.
Kratkodobo, kym sa neustanovi dobry spankovy cyklus(cicvadian rhytm)moZno pouzivat aj doplnok melatoninu, v davkach 1 az 10 mg, podla potreby. Beries pol hodinu pored spanim a musis mat aspon 8 hodin neruseneho spanku, inac sposobuje bolenie hlavy(melatonin sa "bije" s cortizolom a adrenalinom, hormanmi, co budia)

Poison

Petko3200 to čo popisuješ sa objavuje v priebehu veľmi ľahkého spánku , pri začiatočných fázach zaspávania, vtedy telesná teplota poklesne, tep sa spomaľuje a mozog sa vzdáva vedomej kontroly nad svalstvom, pri tejto svalovej relaxácií sa celé telo uvoľní a mozog si to niekedy mylne preloží ako pád a trhnutím tela sa pokúša získať rovnováhu.

petko3200

Dobry den. mam taky problem. poslednou dobou pri zaspavani sebou cukam. ja si to nepamatam ale priatelka sa na to stazuje. raz len rukou potom nohou niekedy celim telom. cim to moze byt? moze to byt unavou? a co stym?

gejsha

adka,no ja nemozem spavat vobec a moja terapeutka mi poradila aby som skusila nejake volnopredajne lieky najskor a ked to nezabere tak budem muset k psychiatricke ist sakra a to nechcem...ja proste nemozem spat so strachu ze zaspim do prace alebo proste hocikde zaspim a caj nemozem moc pit lebo ja uz ale tak po stvrtej poobede nic nepijem lebo sa v noci budim a chce sa mi na zachod potom a med nejem vobec to nemam rada tak preto som sa dala na lieky teda homeopatika

adka2001

GEJSHa na spanie mi dobre pomoze caj z medovky lekarskej do toho si dam medik a je to pohoda ale ten Sedatif to by si musela z toho zjest kvantum aby si dobre som dobre spala .Ale ako citam ty si urcite v poriadnom strese a to mas z toho .