Aký plat?

acetylcholin

cheatet, smilla ti to objasnila...

strava je lacnejšia-nemyslím reštiky, doprava-to isté, prakticky všetky spotrebiče lacnejšie, plyn, elektrina...-to isté, nájom trošku viac, čo však kompenzuje zvyšok, platy vyššie..., suma sumárum- je teda jasná.

smilla

Teraz som kupovala pracku a kebyze byvam vo vacsom meste, mam ju minimalne o 1000 lacnejsie. Takisto u nas nie su takmer ziadne vypredaje, co sa tyka oblecenia, topanok a tak. Na dopravu existuju mesacne cestovne listky. Najomne je vo velkych mestach drahsie, ale ak mas byt, zivot vo vacsom meste je lahsi.

cheatet

acetylcholin ako to? Mam tam kamaratku a ked si to zratame, ma naklady vyssie. Najom vyssi, cestovne vyssie, vycsie vzdialenosti (t.z. aj 2 listky), viac benzinu ked idu autom, tovar ani nie ale maju drahsie sluzby. Ale pravdou je, ze plat za tu istu robotu ako ja v ZA ma voci nakladom na zivot nepomerne vyssi (cca 2,5x vyssi)

Iman

Je to málo a čím viacej som sa v robote snažila, tým na mňa hnusnejšie majiteľka zazerala, pretože u nás v robote je to tak, keď robíš- nedobre, nerobíš-aj tak nedobre. Za dobrú robotu ti nezaplatia a keď sa snažíš, tak zazerajú, aby ti nemuseli pridať. To nehovorím o ich obľúbencoch, ktorí v podstate nemusia zdvihnúť riť zo stoličky, a plat majú ako poslanci. Ja už neviem ako ďalej,ale je kríza, takže všetko je v keli. Tak ako som písala v tomto odbore mám prax 5 rokov a nie je to potravinárstvo. Takže u nás aspoň v mojom prípade platí, čím lepšie odvedená robota, tým menší plat.

qqq

...tak v dnešnej dobe to je strašne málinko..ale zase vždy lepšie ako nič..je aj to pravda že teraz si tak ľahko prácu nenájdeme..