Mám právo na prispevky od socialnej poistovne??????poradte

prispevok

tony27

je to hlúposť a nezakladá sa to na pravde. A čo sa týka toho, že načo si potom privyrobiť, keď ti to z prísppevku odrátajú.. musíš myslieť na to, že štát sa stará o ľudí v núdzi.ako náhle si vieš zabezpečiť prácu - príjem a je z pohľadu zákona dostatočný, tak už nepotrebuješ byť pod ochranou UPSVaR. Na druhej strane nehovorím, že príspevky sú dostatočne vysoké.

tony27

A ešte sa chcem spýtať čo je na tom pravdy že keď som registrovaný na ú.p. a poberám podporu v nezamestnanosti a nájdem si sám prácu že ú.p alebo socialka mi doplatí zvyšok podpori? Myslím že poberám socku 2 mesiace a 4 mesiace mi doplatia, ako to je?Ď.

brieta

myslim ze na upsvar potrebujes dolozit rozhodnutie sudu overene po nadobudnuti platnosti o tom ze bolo rozhodnute o vyplacani vyzivneho na dieta.To budu ziadat ako prve.Neviem preco si tam nezajdes a nespytas sa osobne,je to lepsie ako takto po nete ti kazdy odpovie inak.

prispevok

tony27

privirobiť si môžeš, ale musíš túto skutočnosť nahlasiť UPSVaR, dávna v nezamestnanosti sa ti automaticky o túto čiastku skráti.

tony27

Chcem sa spýtať, keď som registrovaný na úrade práce a poberám zo socky podporu v nezamestnanosti môžem si brigáde privyrobiť?

ninka 255

Príspevky ktoré spomínaš vypláca odbor sociálnych vecí na Úrade práce soc.vecí a rodiny. Zájdi tam a spýtaj sa,sú tam kvalif.pracovníci ktorí Ti všetko vysvetlia a dajú žiadosť na oba spomínané príspevky.Podľa toho čo píšeš, že máš iba rodičovský a žiješ sama s dieťaťom by Ti tie príspevky mali vyjsť.Ale skúmajú sa všetky Tvoje príjmy i výživné na dieťa, či ešte niekto býva spoločne s Tebou v byte a pod.