HLUCHNEM???

Príspevok v téme: HLUCHNEM???
zuzic

v poslednom case mam pocit ze slabsie pocujem. nieze by som nepocula, len akoby sa mi zlievali dokopy zvuky...napriklad miesto mostik pocujem postih a tak dalej...myslela som ze si to len namyslam ale v poslednom case ma na to zacali upozornovat znamy tak na tom asi nieco bude. lekarovi momentalne nemozem a ani by som ho nechcela otravovat ak este neviem ci to vobec taky problem je.mali ste niekedy nieco podobne?

zuzic

vsevedka: dakujem ti za radu, zatial skusim ten vit. E. a potom uvidime...
AdamKrt: s tou injekciou si ma trochu postrasil, ale keby to pomohlo nebala by som sa. no nepocuvam hudbu cez sluchatka moc casto, mozno raz za tyzden...no a ja este nerobim, mam 15r. a v skole je dost velky hluk, ibaze keby to malo byt z toho, bola by hlucha asi cela skola:)

AdamKrt

Raz som si tiez myslel, ze zle pocujem. Mal som mazovu zatku v uchu a neslo to prec. U lekarov sa bezne robia aj take precistenie, maju taku konsku injekcnu velku striekacku. Do toho sa napusti vlazna voda a pod tlakom sa to vpusta do usi, ako tlaci an striekacku. Len som sa divil, co to vyplavilo vsetko z usi :)))

Inak problem so sluchom moze byt - najcastejsie pocuvanie hudby cez sluchatka. Alebo na mobiloch sa da regulovat hlasitost reproduktora, ak niekto to nahlas casto pocuva.

U starsich ludi byva problem, ze horsie pocuju a davaju si napr. TV na velmi hlasno, alebo este si daju sluchatka, ci dokonca externy reproduktor k hlave. Samozrejme, pri takom hluku este skor ohluchnu.

Problem moze byt aj velky a trvaly hluk v praci - napr. v nejakych fabrikach, ale kludne aj nonstop huciaca klimatizacia, keby bola hlucna a blizko, atd.

vsevedka

zuzic, lekára len pekne pootravuj, najlepšie ORL(samozrejme vým.lístok od obvoďáka), ako so sluchom na tom si, ti povie po vyštrení a audio teste

zatiaľ si kúp E vit. a užívaj ho, je to doplnková liečba pri vnemových poruchách sluchu (na tom od Zentivy to píšu i v jeho návode, zároveň i dávkovanie)

- mira

Neboj, strava bez mlieka a na zelenine a obilninách je veľmi osviežujúca, dodá ti veľa energie, nebudeš zaťažená a budeš sa cítiť výborne.

Zuzana :)

Ďakujem Mirka za info. Skúsim s tým niečo robiť - teda s tou info, určite to má čosi do seba, aj keď som nemala celkom také isté príznaky ako Ty. Fňuk už teraz mi je ľúto za jogurtami a mliekom, zmrzlina, nanuky, ou ou. Pekný deň, pozdravujem. Zuzana

- mira

Asi pred 15 rokmi mi hrozila strata sluchu - počula som len šumy. Zahlienenie, zalepenie ušných kôstok, nádcha a nakoniec zápal, to všetko som musela odstrániť. Vynechala som všetky mliečne produkty, živočíšne a hydrogenizované tuky, bielu múku a cukor. Zaradila som obilniny a zeleninu, strukoviny, ryby, semienka. Trvalo asi mesiac, kým som začala riadne počuť. Odvtedy nemám so sluchom problémy.
Tieto potraviny prečistia krva a tá prečistí príslušnú zanesenú oblasť.
Pani, ktorá mala vtedy ten istý problém a riešila to prístrojom, teraz už takmer nepočuje ani s ním.
Info v knihách Michia Kushiho, všeobecné sú tu www.prirodnivyziva.cz

zuzic

dakujem ti zuzana hadam najdem riesenie, ale myslim si ze to bude asi tymi palickami do usi kedze soom ich pouzivala velmi casto mozno aj kazdy den:(

Zuzana :)

Zuzic, prepáč, nebol môj účel ťa vyľakať. Len keď som si prečítala Tvoj problém, totálne mi to vyvolalo to, čo som prežila a v podstate prežívam ja. Teraz zvažujem druhú operáciu - pravého ucha a vloženie implantátu, lebo diagnóza je nezmenená a stále tá istá. A pracujem s ľuďmi, takže potrebujem sluch ako soľ. Bolesti uší som nikdy nemala, len časté nádchy, minimálne 2x do roka, ktoré mi buď vrazili do očí - slzenie, alebo do uší, kde som mala taký podtlak a desné hučanie. To všetko sa spojilo s výrazným stresom v práci a sluch sa postupne oslabil. Na ľavom uchu som mala stratu cca 40 % a po operácii sa strata znížila na cca 20 %, pravé ucho mám stratu cca 30 % a budem rada ak získam cca 20 %, aby som mala obe strany vyvážené. Znie to asi hrozivo, ale tak znie môj problém. Ale v pohode s ním žijem, najhoršie obdobie bolo diagnostikovanie môjho problému a zvyknúť si na otosklerózu, keďže v odbornej literatúre som sa dokonca dočítala, že vedie až k samovražedným sklonom - blázni :). Je to individuálne, ťažko takto hovoriť o Tvojom probléme, nechcem ťa strašiť, ale registruj či sa ti sluch nezhoršuje a pomáha mi tiež more. Ak chceš, môžem Ti dať aj môj kontakt, ak by si chcela niečo prebrať.

Zuzana :)

Pozdravujem Mirku. Zaujali ma Vaše riadky, len mám zmätok. Vy odporúčate vyvarovať sa nasýtených a živočíšnych tukov? Poraďte, kde sa viac o tejto oblasti dočítam, resp. prosím odporučte mi nejakú literatúru, web a podobne. Ja s mojím problémom som nemala mazivo v ušiach, ale to prečistenie organizmu ma zaujalo. A ako tak uvažujem, myslíte si, že zahlieňovanie môže tento problém spôsobiť? Asi sa venujete tejto oblasti, tak Vás ešte poprosím vysvetliť to prečistenie prostredníctvom krvi. Veľmi pekne ďakujem. Zuzana