Bývanie v podnajme

Príspevok v téme: Bývanie v podnajme
Katarina...

Ako je to prosím s adresou ak idem byvať do podnajmu? Mam si tam prihlasiť trvalý pobyt? Meniť občiansky a všetky adresy všade kde treba (banka, poistovne...) Veď aj pošta mi tam musi chodiť. A ak by si najomca zmyslel, že už mi zmluvu nepradlži, alebo ja by som nechcela z nejakych dovodou, tak v novom podnajme si musim zase hlasiť novy trvalý pobyt? A všetko odznova? Bože hrozna predstava ak nemôžem mať niečo vlastne.

Katarina...

Zatial budem musieť teda využivať tu adresu rodičov a časom uvidim, snaď sa vydam :-) a budeme dvaja riešiť tieto problemy.

aknitka

a rodičia sú už na zomretie? prepáč sprostú otázku, ale prečo stále píšeš že keď raz umrú? nemôžeš predsa uvažovať čo bude až raz.....

sway

Ale ved aj ked rodicia umru,tak byt ostane v rodine,nie?Zatial si ho nahlas tam a ked budes riesit vlastne byvanie,tak sa prehlasis..

Katarina...

Aha a čo ak raz umru, nebudem mať žiadnu adresu nikde. Potom sa mi podnajom vôbec neoplatí, radšej by bolo dobre si zobrať hypoteku a splacať niečo vlastne? Nie? No ale mne samej neviem či daju. Už som z toho na nervy.

sway

Kvoli byrokracii je lepsie mat nahlaseny trvaly pobyt na mieste od kial vies,ze sa v dohladnej dobe nebudu pribuzny stahovat.Posta ti moze chodit na podnajom,len kvoli zbytocnym vybavovackam by som si to ja osobne nechala zapisat na adresu rodicov.

aknitka

trvalý pobyt sa dá vybaviť iba so súhlasom majiteľa bytu (nehnuteľnosti) a to silne pochybujem, že človek, čo ti prenajme byt ti dovolí si u neho nahlásiť trvalý pobyt. fakt budeš mať najlepšie ak budeš mať trvalý pobyt u rodičov.

Katarina...

Tak si mam vybaviť novy občiansky s adresou tam kde budu rodičia v garsonke? Oni raz umru a budem musieť meniť adresu tak či tak a nastahovať sa do tej garsonky potom by bolo najlepšie, ale skoda, že nie som jedinačik, takže to sa musí potom predať.

sway

Tak si potom musis nahlasit trvaly pobyt na uradoch,viac by sa ti oplatilo mat oficialne nahlaseny trvaly pobyt u rodicov,tam kde budu mat tu garzonku.Ved to nedava zmysel aby si stale behala po uradoch,ked sa budes z podnajmu stahovat.