Oblickovy piesok? No a mozem stavat

Príspevok v téme: Oblickovy piesok? No a mozem stavat
malinqaaa

dobry vecer. chcela by som sa opytat.. nejaku radu potrebujem...dnes mi na vysetreni nefrologickom povedali, vraj tam mam nejaky piesok.. a pritom mam 18rokov.. prosim ma s tym niekto skusenosti?? ako sa to da odstranit? zmena stravovania? co mam obmedzit? a da sa nejako vypudit ten piesok von?? o tyzden idem na dalsie vysetrenie, no chcem vediet, co so mnou je.. vdaka..

lomec

Prosím Vás, kde je možné zohnať chanca piedru, aby som mohla začať piť čaj na rozpustenie ľadvinohého kameňa. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď

kaciatko7

takisto nie su vhodne vody s bublinkami, tieto totizto obsahuju kyselinu fosforecnu alebo inu zlozku, ktora bublinky vytvara, co je neprijatelne pre oblicky, ktore sa snazia tieto latky okamzite z tela vylucit a teda aj s prijatou vodou, cim sa organizmus rapidne rychlo dehydruje.
takze, niekto moze denne prijat aj 2 litre tekutin, avsak ak pije len bublinkove vody, moze byt napriek mnozstvu prijatych tekutin dehydrovany a svojim oblickam skodit.

kaciatko7

ani prijimat prilis vela tekutin nie je najvhodnejsie pre oblicky, a najma, ked spravne nefunguju. zatazuje ich to a oslabuje ich cinnost. tie 2 litre denne uplne postaci (napr. na toto chladnejsie obdobie, samozrejme, v lete, ked je horuco a viac sa potime, mozeme prijem trochu zvysit). samozrejme, cistej nebublinkovej vody, v ziadnom pripade nie mineralky, z ktorych sa mineraly do organizmu nevstrebu, len zas zatazia oblicky a mozu podporovat vznik oblickovych kamenov.

malinqaa

ved ja sa velmi chcem vyiecit a velmi toho zbavit. este ma caka vysetrenie krvi a mocu ... da mi potom nefrologicka nejake lieky, aby sa mi ten piesok vyplavil von??

RNG

Chanca piedra nielen rozpusta kamene, ale je aj mierne antimikrobialna, tj potlaca infekcie v oblickach, ktore vedu k zapalom a degenerativnym zmenam, tj niekedy az k moznosti rakovinnych zmien
Zapaly sa daju zmiernit roznymi protizapalovymi(curcimin, dumbier, boswelin vitamin C a bromelain a ine enzymi)
ale zapaly su casto nasledok roznych infekcii, ktore treba potlacit silnymi antimikrobialnymi
Tema na urinarne infekcie tu bola uz mnohokrat.

lieky

Píšem ešte raz.Mala som obličkový kameň, ktorý mi sedel v obličke na močovej trubici, museli ma operovať. Po 10 rokoch mi na tej istej obličke zistili zhubný nádor, takže mi ju museli vybrať celú. Nejaké veľké bolesti som ani prvý ani druhý krát nemala , od vyšetrenia po operácie to išlo veľmi rýchlo. Zakaždým mi hovorili, "Treba veľa piť vody, aspoň 2,5 l denne !", dokonca aj teraz keď už mám iba jednu obličku.

neonin

Zdravím, hm... obličkové kamene a piesok. Vela piť,voda a bylinné čaje, je potrebné vela kalcia, ale upozornujem nie chemického druhu a nepit mlieko, to sa usádza a vytvara sa piesok ako ak kamene a podobne, ide tu o veľký pozor na oblicky,ak by mal niekto problém s oblickami alebo spieskom ci kamenmi napíste rád vám odpoviem a pomozem.
Moja kamaratka ma 16, ona má stým stále problémy, ale nechce si povedať. A to chodi k nefrologovi a na vyberanie operacie, niekolko rokov v kuse. Niekto si povedat da, niekto nie.

delphia

lieky, nie bakterie, ale piesok a drobne kamienky aby sa vyplavili. ak by boli pritomne bakterie, tak by islo o zapal obliciek.

zena, to mi hovor o tej bolesti! ja som si ju vyskusala ako dieta- mala som 7 rokov a piesok a male kamienky a 2x som mala aj koliku. som myslela ze zomieram...

RNG

caj z jednej lyzice byliny chanca piedra denne podla jednej vacsej studie je az 94 % ucinny na rozpustenie kamenov v ladvinach, tj aj v mocovom mechure. Studia bola pitie caju 2 mesiace.