mam leniveho priatela

Príspevok v téme: mam leniveho priatela
manchester303

mam strasne leniveho priatela lubime sa vsetko ale pomoct s domacnostou nic. NEchcem ho opustit ani on mna ale nechcem ani vsetko sama robit. Ked budeme mat dieta a este aj rodinny dom co ja sa budem o vsetko starat a on lezet a kukat na mnna? ked mu poviem aby nieco pomohol tak povie ze ved to nemusim robit ze ma nikto nenuti. ale sme pravy opak ja milujem cistotu a poriadok a on jemu je vsetko jedno

miska31

ive ale aj ona asi chodi do prace aj ona sa snazi nieco dat do vztahu,a ked muz chce aby bola zena v pohode a kludna tak by mal pomoct.
Alebo to urob tak prekonaj sa a neupratuj,on si zvykol na to ze je cisto a ale ked nebude upratane bude mu to vadit.A ked pride dieta a kym sa nezabehnete budes stihat este menej.

miska31

Urob to tak ze,ked bude chciet milovanie cez den vecer povedz mu ze nemozes ze musis este viac veci urobit,a nech sa rozhodne ci pomoze alebo nie.A urob to viac krat takto.
A to ci sa zmeni po dietati alebo nie,ver ze asi nie moj byvaly bol tiez lenivy v tomto a ked sa narodila dcera tak ja som vsetko robila a vecer som mrtva odpadla do postele a on este nieco chcel,nehrozilo a po roku bol koniec

wowo1

nerob z toho tragediu,ak len ten neporiadok je problem ,,tak je to smiesne.co ak budeme mat dieta stale myslis dopredu,,zivot sa meni...a aj tvoja povaha sa zmeni..mozno aj jeho.
jasne ze si vsetko urobis najlepsie sama. ..ale to kazdy ,tak bud sa zmieris s tym ze on to urobi horsie alebo si to rob sama ak to tak potrebujes...{ prislisna poriadkumilovnost je fobia}.{fobia + znamena ze veci namas pod kontrolou,ale to uz je s psychoanalyzy}

ovecka83

ak ti to vadí už teraz ked budu deti bude ti to vadit este viac, najdi si tebe podobnému ak sa nemieni aspon snazit z lasky k tebe tak potom neviem...ci chces mat doma o jednodecko viac ???jeho??

ive

Pozbieraj vsetku odvahu a poloz si zopar otazok.
Riadne pracuje ? Den co den vstane, ide do prace, robi co najlepsie a prinesie zarobok ?
Ak spolu zijete, da na chod domacnosti svoju a to serioznu cast penazi? \"Hodi\" ju neproblematicky na stol alebo sa dohadujete o samozrejmosti ?
Nepleties si pasivny oddych (lenosenie) s lenivostou?
Je jeho lahostajnost k cistote v domacnosti prejavom celkoveho cudactva? Alebo sam si da na sebe zalezat a chodi ako \"zo skatulky\" ?
Zhodnot sama pre seba sposob, ako spolu ziju jeho rodicia.
Potom si poloz otazku: Chcem s nim prezit zivot? Dokazem robit potrebne kompromisy a bus sa na poriadok (a ine veci) vykaslat alebo to oddriet aj za neho a pripadne ho este obskakovat ? Bude ôpre mna mensim zlom hladat dalej alebo byt sama ?

moon nikka

a ešte aby nedošlo k nedorozumeniu: nie je poriadok ako poriadok. môj byt má byť príjemným miestom, kde po práci zrelaxujem a nie aby som sa na ňom denne nadrela. ak niekto naháňa každé zrnko prachu, vadí mu, že práve umyté okno je znova špinavé od dažďa a že topánky sú voľne pohodené za dverami miesto toho, aby skryté čušali v skrinke do ďalšieho použitie, úprimne ho ľutujem. a hlavne tých, čo s ním v tom byte žijú.

moon nikka

pre: uhlie

našťastie som svojho manžela k domácim prácam nikdy nútiť nemusela. sám sa totiž vie dovtípiť, že keď napr. celý deň behám okolo chorého dieťaťa a v kuchyni je kopa špinavého riadu, tak tá sa sama neumyje. a že je unavený po príchode z práce? to som aj ja. takže ak treba niečo urobiť, postaráme sa o to obaja. a ešte malý príklad z množstva: u nás varím len ja a keď v tom čase môj muž vezme do rúk vysávač a dá do poriadku byt, vôbec to neznamená, že mám na neho prehnané požiadavky. lenže ako som už povedala - to musí byť v človeku a ak sa niekto nevie dovtípiť sám, ťažko mu to druhý natlčie do hlavy

lost

uhlie, ano presne tak :P (s tou buzeraciou)

Ale na druhu stranu, mala by fungovat ista spolupraca, dvaja to zvladnu 2x rychlejsie ako jeden.

Ale ak ma 1. rad poriadok a 2. neporiadok, tak je to komplikovane.

Asi by bolo idealnejsie najst nejaky stred, cize taky "poloporiadok" z pohladu manchester303 a taky "polobordel" z pohladu priatela :D
Cize obaja by sa trosku prisposobili a nemusel by sa prisposovat len jeden a zase 2x viac.

ShaulaThalit

tak mu daj ultimatum...
alebo vies co? urob si tento tyzden taky, ze nepohnes ani prstom. nechaj spinave taniere na stole, neumyvaj, necisti nic. neper, nezehli, nevysavaj...atd. lez na gauci, citaj si casopisy, pozeraj telku, otvor si vino.... myslim ze po tyzdni pochopi... a rob sa ze nic... ze je vsetko v pohode. ak mas inteligentneho chlapa, pochopi :)