Môže pomôcť feng šuej anorektičkám?

Problémami porúch príjmu potraviny – najmä anorexiou a bulímiou – trpia až tri percentá populácie a až 20 percent z nich skončí smrťou. Liek na anorexiu zatiaľ neexistuje, a rovnako neexistuje len jeden dôvod pre vznik porúch príjmov potravy. Vo všetkých prípadoch choroby je prítomné spolupôsobenie telesných, psychických a kultúrno-spoločenských faktorov. Slovenská asociácia feng šuej v rámci projektu Liga proti anorexii rozbieha projekt, ktorého cieľom je pomôcť vybratej skupine 100 záujemkýň usporiadaním a vyladením bytu podľa princípov feng šuej celkovo zlepšiť zdravotný stav.

Podľa predstaviteľov feng šuej po 2 až 3 mesiacov od úpravy bytu pre zdravotné problémy podľa feng šuej dochádza k zlepšeniu zdravotného stavu – subjektívnych pocitov aj merateľných objektívnych výsledkov, často až o 70 percent.

„Naším cieľom je získať merateľné výsledky účinkov feng šuej na zdravie človeka na vzorke 100 záujemkýň, ktoré sa podrobia zdravotnej prehliadke pred akciou, a v priebehu roka každé tri mesiace. Získané výsledky by v budúcnosti mali pomôcť ďalším ženám trpiacim poruchami príjmu potravy rozhodnúť sa aj pre túto alternatívu pomoci,“ vysvetľuje Ján Hudcovič z Ligy proti anorexii.

Akcia je anonymná, skladá sa z dvoch častí. V prvej časti prebehne analýza bytov a vyhodnotenie spoločných znakov nesúladu priestoru. V druhej časti projektu budú byty vyladené a sledovať sa bude zdravotný stav záujemkýň.

Ak patríte do oslovenej skupiny a máte záujem o spoluprácu, zavolajte na telefónne číslo 0908 893 603 alebo napíšte mail na umeniezit@pobox.sk.

Feng šuej

Feng šuej je tradičné čínske umenie energetického plánovania pre zharmonizovanie energie životného priestoru s vnútornou energiou človeka.

Každá budova, rodinný dom, byt či jednotlivé miestnosti sú energetickými poliami a majú vlastný energetický život. Energie prúdia mestom, na pozemku, okolo budov, v jednotlivých miestnostiach... Ak im v ceste stoja prekážky, ich dráha sa odkloní iným smerom alebo sa zastavia a stagnujúc dusia priestor, v ktorom sa nachádzajú.

Cieľom feng šuej je využívať okolitú energiu pre harmonické bývanie, zvyšovať jej potenciál, a tým zlepšovať život ľudí. Harmónia a vyváženie energie sú rozhodujúce faktory feng šuej pre podporu zdravia a psychickej odolnosti a vyrovnanosti človeka.