Eucerin rad proti pigmentovým škvrnám

Test
Slnko okrem pekného opálenia vytiahne na „povrch“ aj nie práve najestetickejšie pigmentové škvrny. Tieto tmavé fľaky môžu byť podmienené hormonálnymi zmenami, nezdravým opaľovaním alebo akné. Značka Eucerin ponúka riešenie všetkým ženám, ktoré trpia týmito drobnými nedostatkami, v podobe radu EVER BRIGHTER CLINICAL, ktorý obsahuje denný krém, nočný krém a pleťové sérum.

Slnko okrem pekného opálenia vytiahne na „povrch“ aj nie práve najestetickejšie pigmentové škvrny. Tieto tmavé fľaky môžu byť podmienené hormonálnymi zmenami, nezdravým opaľovaním alebo akné. Značka Eucerin ponúka riešenie všetkým ženám, ktoré trpia týmito drobnými nedostatkami, v podobe radu EVER BRIGHTER CLINICAL, ktorý obsahuje denný krém, nočný krém a pleťové sérum.

### Účinky: Denný/nočný krém 50 ml
  • Žiarivejší vzhľad pleti
  • Zjednotenie tónu pleti
  • Prirodzený jas pleti
  • Lepšia pružnosť a hydratácia pokožky

Aktívne látky

  • B - Resorcinol - zabraňuje hyperpigmentácii znižovaním tvorby melanínu (látky zodpovednej za sfarbenie našej pokožky)
  • Kyselina glycyrrhetínová - pomáha predchádzať starnutiu pokožky, stimuluje jej reparáciu
  • SPF 30 (denný krém) - chráni pleť pred UV žiarením a pred vznikom novej neželanej pigmentácie
  • Dexpanthenol (nočný krém) - stará sa o hydratáciu pleti a behom noci pomáha jej regenerácii.

Účinky: Pleťové sérum 6x5 ml

  • Viditeľná redukcia pigmentových škvŕn (klinicky a dermatologicky testované)
  • Zjednotenie tónu pleti
  • Vyhladenie a vyživenie pokožky
  • Rozjasnenie pleti

Aktívne látky

  • B - Resorcinol - znižuje produkciu melanínu

Viditeľné výsledky a zlepšenie stavu pleti by sa mali dostaviť do 12-tich týždňov pravidelného používania. Najideálnejšie je tieto produkty kombinovať a používať ich súbežne, aby sa podporil ich účinok.

Naša skúsenosť

Mne osobne na tvári zostali tmavšie miesta a jazvičky po akné. Počas bežného dňa ich v pohode zamaskujem korektorom a make-upom. Pomaly sa však blíži leto a je mi jasné, že túto kamufláž nebudem môcť používať nonstop. Voči „zázračným krémom“ bývam skeptická a rovnako som pristupovala aj k odskúšaniu týchto výrobkov. Napriek tomu som ich poctivo a pravidelne používala. Krémy Eucerin EVER BRIGHTER CLINICAL boli v klasickom balení, ideálnom aj na cestovanie. Prekvapilo ma sérum, ktoré bolo zaujímavo riešené. Celé balenie obsahovalo 6 samostatných ampuliek s prípravkom. Všetky boli naukladané v praktickom plastovom stojane, odkiaľ nemohli vypadnúť alebo vytiecť. Celý stojan je zvrchu uzatvárateľný priesvitným plastom a je fajn, že pokiaľ niekde cestujete, môžete si do kufra pribaliť len jednu malú ampulku, čím ušetríte miesto.

Ja mám zmiešaný typ pleti s klasicky mastnejšou T- zónou a hydratačné vlastnosti krémov **Eucerin EVER BRIGHTER CLINICAL** mi vyhovovali. Myslím, že problém by s nimi nemali mať ani ľudia so suchou pokožkou, u mastného typu pleti to neviem posúdiť. Čo sa týka používania, počas 10 týždňov som každé ráno aplikovala malé množstvo denného krému na vyčistenú pleť a potom naň naniesla make-up. Páčilo sa mi, že krém nezanechával žiadny mastný film a príjemne voňal. To isté som spravila aj večer, len s tým rozdielom, že na odlíčenú a vyčistenú pleť som naniesla najprv sérum a po jeho vstrebaní aplikovala nočný krém. Sérum je krémovej konzistencie s príjemnou vôňou a výrobca ho odporúča nanášať buď ráno, pred krémom, večer pred nakrémovaním, alebo aj ráno, aj večer. Mne najviac vyhovovala večernývariant.

Výsledok

Po dva a pol mesiaci pravidelného používania výrobkov mám z každého krému menšiu polovicu, pričom som krémom, ani sérom pri aplikácií rozhodne nešetrila. Sérum som minula koncom siedmeho týždňa, na obale je napísané že kúra vydrží 6 týždňov. Na testovanie som mala 10 týždňov, pričom sa ideálne odporúča cca 12 týždňov. Počas užívania som sa najviac bála toho, že ma produkty „vybielia“. Chvalabohu, nič také sa nestalo a farba mojej pleti zostala normálna. Čo sa týka pigmentových škvŕn, tmavé miesta po akné mi skutočne vybledli, ale stále si nedovolím vyjsť von bez make-upu. V používaní však budem pokračovať aj naďalej. Uvidím ako sa dlhšie užívanie ukáže na pleti napríklad po pol roku. Hydratačné vlastnosti krémov mi vyhovujú a páči sa mi aká je pokožka po nich jemná, žiarivá a pružná. Vzhľadom na môj vek neviem posúdiť, či pôsobia aj proti starnutiu alebo nie. Za seba môžem povedať, že pomer cena/kvalita/dostupnosť je super a pokiaľ sa bránite estetickým zákrokom, je rad výrobkov Eucerin EVER BRIGHTER CLINICAL dobrým riešením, nielen keď vás trápi hyperpigmentácia, ale aj pri prevencii tmavých škvŕn a starostlivosti o pleť.