Recenzia: Bioderma – Photoderm After Sun

Recenzia
Starostlivosť o pokožku a ochrana pred slnečnými lúčmi je jednou z vecí, ktoré riešime počas leta najčastejšie. Túžime mať pokožku peknú, vláčnu a mlado vyzerajúcu, s menším či väčším odtieňom bronzu.

Starostlivosť o pokožku a ochrana pred slnečnými lúčmi je jednou z vecí, ktoré riešime počas leta najčastejšie. Túžime mať pokožku peknú, vláčnu a mlado vyzerajúcu, s menším či väčším odtieňom bronzu. Väčšina z nás pochopila, že bez kvalitnej ochrany a starostlivosti to nejde. Vyznať sa však v celom sortimente produktov, ktoré obchody ponúkajú vyžaduje často umenie hodné majstra.

V posledných rokoch sa najpredávanejšími produktami na opaľovanie v lekárňach stali produkty z rady Photoderm od Biodermy. Sú dokonca najčastejšie odporúčanými produktami v ordináciách pediatrov a dermatológov.

Rada Photoderm ponúka riešenie pre každý typ pokožky. My sme vyskúšali Photoderm After Sun – upokojujúce, hydratačné a výživné mlieko po opaľovaní na pokožku tváre a celého tela určené pre citlivú a suchú pokožku.

Čo hovorí o produkte výrobca

Photoderm After Sun, ako aj ostatné produkty z rady Photoderm, obsahuje patentovaný komplex BUNKOVEJ BIOOCHRANY®, ktorý má zabezpečiť ochranu buniek pred škodlivými účinkami UV žiarenia a súčasne pomôcť udržať v pokožke prirodzené ochranné princípy – ochrana jej DNA a boj proti predčasnému starnutiu.

Vďaka svojmu zloženiu (Shea butter, glycerín) má dodávať pokožke jemnosť a pružnosť. Alantoín a Ginkgo biloba má zase zabezpečiť upokojenie spálenej a poškodenej pokožky od slnečného žiarenia. Výrobca tiež hovorí, že použitie mlieka má znížiť prekrvenie pokožky, čím sa zabraňuje jej zlupovaniu a udržiava sa tak prirodzené opálenie pokožky. V praktickom balení (500ml) ho môže používať naozaj celá rodina, produkt by mal byť vhodný tiež na citlivú detskú pokožku. Je hypoalergénny a ľahko parfumovaný.

Aplikácia

Produkt Photoderm After Sun sa má aplikovať na umytú a vysušenú pokožku po pobyte na slnku. Pri spálení pokožky sa odporúča vo večerných hodinách opakovane ošetriť najcitlivejšie miesta.

Naša skúsenosť

Produkt Photoderm After Sun som testovala počas šiestich týždňov. Potešilo ma praktické balenie s pumpičkou, kde si môžem presne regulovať množstvo produktu, ktorý chcem použiť. Spočiatku som si ho nanášala vždy večer na celé telo bez ohľadu na to, či som bola v ten deň na slnku alebo nie. Produkt ma prekvapil veľmi príjemnou textúrou. Ľahko sa rozotieral a nezanechával nepríjemný film na pokožke. Pokožka sa mi vždy ráno zdala vláčna a hydratovaná, čo veľmi oceňujem, keďže moja koža je prirodzene suchá. Veľmi príjemne ma tiež prekvapila vôňa, ktorá je naozaj ľahká a nevtieravá. Toto všetko však boli zo začiatku pre mňa vlastnosti „len“ dobrého telového mlieka. Nemala som možnosť vidieť iné výsledky.

Po dvoch týždňoch používania produktu sa mi však následkom mojej vlastnej neopatrnosti podarilo spáliť sa na slnku, a to dosť nepríjemne. Pokožku som mala veľmi červenú, nepríjemne pálila a celkovo som mala pocit stiahnutia. Hneď, ako bolo možné, som na pokožku aplikovala mlieko Photoderm After Sun. Pocítila som upokojujúci, jemne chladivý účinok takmer okamžite, pocit stiahnutia pokožky sa rýchlo vytratil. Naviac, v porovnaní s konkurenčnými produktami veľmi oceňujem, že vôbec nelepil. Produkt som aplikovala na spálené miesta viackrát denne. Na moje veľké prekvapenie sa mi pokožka nezačala vôbec olupovať, hoci na základe mojich doterajších skúseností som čakala, že sa tak stane. Začervenanie mi zmizlo do troch dní a zostala len opálená pokožka. (Napriek tomu, že produkt mi veľmi pomohol, nabudúce si budem určite dávať väčší pozor a vyhýbať sa spáleniu.)

Aj keď som zatiaľ túto sezónu vyskúšala len to slovenské slnko, dostala som zo svojho okolia ohlasy na pekne opálenú pokožku, hoci som prirodzene bledší typ. Myslím, že je to aj zásluhou tohto mlieka.

S produktom som veľmi spokojná. Je to ideálna doplnková starostlivosť o pokožku počas slnečných dní.