Recenzia: ETANI

Recenzia
Hovorí sa, že oči sú oknom do duše. Veľa o človeku prezrádzajú a predstavujú základ každej komunikácie.

Hovorí sa, že oči sú oknom do duše. Veľa o človeku prezrádzajú a predstavujú základ každej komunikácie.
Čo však môže pokaziť prvý dojem je unavený a opuchnutý pohľad. Určite to každý aspoň raz v živote zažil, keď ráno pri pohľade do zrkadla zbadal veľké a nevzhľadné vačky alebo tmavé kruhy od únavy. Tento kozmetický problém má veľa žien aj mužov, no boj s ním nie je vôbec jednoduchý.

Existujú ľudia, ktorí majú kruhy pod očami geneticky dané. Také úplne nezmiznú nikdy, no na ich zmiernenie existujú rôzne prípravky alebo pomáha aj prirodzené opálenie pokožky na tvári. Iní zase majú túto chybičku krásy následkom zdravotných problémov. Tu treba riešiť v prvom rade príčinu.
V každom prípade, bojovať proti kruhom a vačkom pod očami sa dá rôznymi cestami. My v redakcii sme sa rozhodli vyskúšať prírodný produkt od spoločnosti ETANI. Testovali ho pre vás Katka a Martina, a to po dobu štyroch týždňov.

Čo hovorí o produkte výrobca

ETANI gél na tmavé kruhy a opuchy pod očami je vyrobený z kombinácie účinných výťažkov mliečnych proteínov, rozpustného kolagénu a extraktu z Matricaria, Aloe, kvasníc, a koreňa lopúcha. Všetky tieto prvky tvoria „unikátnu kombináciu aktívnych zložiek“, ktoré by mali pôsobiť postupne proti opuchom, a tiež zmierniť tmavé kruhy pod očami. Výrobca garantuje omladenú, vyživenú a jemnú pleť. Dočítali sme sa, že medzi účinky ETANI gélu patrí aj regenerácia pleti a zamedzenie vzniku nových opuchov. Vďaka svojmu zloženiu by mal obnovovať elasticitu pleti, hydratovať a vyživovať pokožku.

„Jedinečná kombinácia aminokyselín, anti-oxidantov a prírodných surovín spolu s bioaktívnym systémom“ by mala prenášať tieto blahodárne látky do pleti. Okrem spomínaných účinkov by produkt mal tiež zlepšovať prekrvenie jemnej pokožky a podporovať tak tvorbu kolagénu.

Aplikácia

Produkt ETANI gél na tmavé kruhy a opuchy pod očami sa má nanášať na vyčistenú pleť v oblasti pod očami. Je nutné ho aplikovať večer pred spaním a nechať pôsobiť cez noc. Vtedy má podľa výrobcu najlepší účinok. Je dôležité vyhnúť sa tesnej blízkosti očí a očných viečok, kvôli prípadnému podráždeniu očí. Pleť si zo začiatku musí zvyknúť na používanie tohto produktu, preto by sa mal prvé dva týždne používať každý druhý deň. Potom sa odporúča aplikovať ho každý deň pre lepší výsledok. Tento produkt je vhodný rovnako pre ženy aj mužov.

Naša skúsenosť č. 1 – testovala Katka

Kruhy pod očami sú u mňa dedičným problémom, s ktorým zápasím už pekných pár rokov. Pijem dosť tekutín, snažím sa zdravo stravovať, nefajčím, alkohol pijem príležitostne a spánku si dožičím minimálne sedem hodín denne. Kruhy pod očami mám však stále. Niekedy vyzerajú horšie, niekedy lepšie, ale sú tam vždy. Skúšala som na svoj problém všeličo. Uhorkové obklady, studené čajové vrecúška, gélové chladivé masky, o desiatkach rôznych „zaručených“ krémoch ani nehovorím. Či mali úspech, ťažko posúdiť. Na opuchnuté vačky asi čiastočný úspech studený obklad má, ale ako hovorím, kruhy pod očami mi nikdy nezmizli.

Keď prišla možnosť otestovať ďalší produkt, ktorý by mohol môj problém vyriešiť, neváhala som a išla som do toho.
Postupovala som podľa inštrukcií výrobcu a počas prvých dvoch týždňov som nanášala krém na oblasť okolo očí každý druhý večer pred spaním. Následne som ho používala už každý večer (samozrejme na dokonale vyčistenú pleť).
Keďže sa vyžívam v pekných fľaštičkách a obaloch, veľmi ma potešil milý flakónik s praktickou pumpičkou na nanášanie. Trochu horšia už bola aplikácia. Podľa slov výrobcu som si mala vytlačiť malé množstvo produktu, ohriať ho medzi prstami a až následne aplikovať. Ako som sa snažila, tak som sa snažila, nikdy sa mi nepodarilo dostať z obalu adekvátne množstvo gélu. Pumpička sa ťažko stláčala a množstvo produktu sa tak nedalo dobre regulovať. Vždy mi „vystreklo“ príliš veľa gélu a väčšinou skončil aj na podlahe. (Pripúšťam, že to mohla byť chyba konkrétneho balenia.)

Samotná aplikácia však už bola bez problémov a príjemná. ETANI gél nijako neťahal, nevysušoval ani nedráždil pokožku. Výrobca odporúča po aplikácii gélu použiť ešte zvlhčujúci krém. Ja som však nepoužívala na gél už nič ďalšie, ale nijako to mojej pokožke nevadilo.

Verdikt

Po štyroch týždňoch používania gélu ETANI moje kruhy pod očami nezmizli. Ale to sa dalo očakávať a výrobca nič také ani negarantuje. Hovorí o redukcii tmavých kruhov a potlačení vzniku nových opuchov. A to môžem s čistým svedomím potvrdiť. Očné okolie nemám ráno tak napuchnuté a myslím, že aj tá tmavá farba nie je taká výrazná ako predtým (aj keď, určite k tomuto efektu dopomáha aj letné opálenie).

Zatiaľ však bez korektoru pod očami z domu nevyjdem. Budem však ETANI gél určite používať aj naďalej a pokojne ho odporučím aj ostatným ľuďom, ktorých trápia podobné problémy.

Naša skúsenosť č. 2 – testovala Martina

Hneď prvá vec, ktorá ma na produkte ETANI zaujala, je jeho elegantné a praktické balenie. Má gélovú textúru a veľmi zvláštnu akoby čajovú arómu. Samotná aplikácia je napriek dávkovacej pumpičke trochu obtiažna. Ako všetky podobné balenia je nastavená tak, že po stlačení má dávkovať presné množstvo gélu. Myslím si však, že vytlačeného produktu je príliš veľa na jedno použitie, čo sa mi zdá ako plytvanie. Zvyšok som si musela rozotrieť na ruky alebo líca. Po nanesení sa produkt okamžite vpije a nie je potrebné ho naniesť v hrubej vrstve. Keby bolo dávkovanie efektívnejšie, ETANI gél by vydržal omnoho dlhšie.

S aplikáciou som začala podľa návodu, a to každý druhý večer pred spaním. Produkt mi nedráždil pokožku, ani nenastali žiadne alergické reakcie. Jediný problém vznikol počas mojej dovolenky pri mori. Oblasť okolo očí, kde som gél aplikovala, ostala totiž neopálená, čo nevyzeralo dobre. Preto som ho radšej na týždeň prestala používať. Následne som pokračovala pravidelne.

Verdikt

Pozitívne účinky používania ETANI gélu som si všimla už po niekoľkých dňoch bez dostatočného spánku. Za normálnych okolností by som mala výrazné opuchy pod očami, po aplikácii gélu však boli iba nepatrné. Takisto tmavé kruhy, ktoré sú obvykle mojou súčasťou, mierne ustúpili, ale spolu s dovolenkovým opálením nie sú takmer vôbec viditeľné. Pokožka bola neporovnateľne jemnejšia a pružnejšia. Produkt budem používať aj naďalej a sama som zvedavá na jeho efekt aj po tom, ako mi opálenie vybledne.