Nárast prípadov eboly bol podľa WHO za uplynulý týždeň rekordný

Nemocničné lôžka pre potreby Lekárov bez hraníc v stredisku pre liečbu ľudí infikovaných vírusovým ochorením eboly v libérijskej metropole Monrovia 19. augusta 2014. Foto: TASR/APDakar 29. augusta (TASR) – Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes povedala, že za uplynulý týždeň zaznamenala najvyšší nárast počtu prípadov ...

Nemocničné lôžka pre potreby Lekárov bez hraníc v stredisku pre liečbu ľudí infikovaných vírusovým ochorením eboly v libérijskej metropole Monrovia 19. augusta 2014. Foto: TASR/APDakar 29. augusta (TASR) – Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes povedala, že za uplynulý týždeň zaznamenala najvyšší nárast počtu prípadov eboly od vzniku epidémie, čo dokazuje, že sa situácia zhoršuje.

V uplynulom týždni WHO zaznamenala vyše 500 prípadov eboly, čo je doteraz najviac za týždeň. Pribudli najmä v Libérii, súčasne však registrovala najvyšší počet nových prípadov eboly za týždeň v Guinee a Sierra Leone, informovala agentúra Associated Press.

WHO vo štvrtok varovala, že sa šírenie eboly v západnej Afrike zrýchľuje a počet chorých podľa jej odhadov môže dosiahnuť okolo 20.000 ľudí.

Doteraz ebola zabila vyše 1500 z 3000 nakazených ľudí.

Malý počet prípadov eboly sa vyskytol aj v Nigérii, dodala agentúra Associated Press. Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR