Klik-Klinik pomáha: Potím sa viac, ako je normálne

Príčiny nadmerného potenia môžu byť rôzne. Má s tým súvislosť aj hormonálna antikoncepcia? Daniela si nevedela rady, tak sa rozhodla konzultovať so skutočnými odborníkmi v Klik-Klinik.

Potenie Zdroj foto: Shutterstock.com

V marci 2014 sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky. Pravidelne zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže Klik-Klinik pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

Už viac ako rok a pol sa trápim s nadmerným potením. Mám 29 rokov a noci sa často zobúdzam na nepríjemný pocit chladu. Keď sa preberiem, uvedomím si, že mám úplne mokré pyžamo aj posteľné plachty a obliečky. Spálňu sa snažím neprekurovať a udržiavať v nej teplotu okolo 20 stupňov, prípadne zvyknem pred spaním ešte poriadne vyvetrať. Výsledok je však vždy ten istý. Cez deň mávam spotené nohy aj ruky a veľké machule v podpazuší, čo vnímam už ako spoločenský problém, hlavne, keď sa stretávam s inými ľuďmi. Dva roky užívam aj hormonálnu antikoncepciu, a tak som sa rozhodla napísať odborníkovi v Klik-Klinik a opýtať sa ho na príčinu a aj možnosti liečby. Rada by som konečne normálne fungovala, lebo už si naozaj neviem s mojím problémom poradiť. Odpoveď mi prišla hneď na druhý deň a bola som milo prekvapená, koľko informácií som získala. Ďakujem a všetkým odporúčam konzultácie v Klik-Klinik!

Daniela

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na www.klik-klinik.sk, ktorý vám ochotne poradí.