7 faktov o ženskom libide, ktoré pomôžu zlepšiť váš sexuálny život

Čím viac budete vedieť o svojej sexuálnej túžbe, tým je väčšia pravdepodobnosť, že vy aj váš partner budete mať plnohodnotnejší sexuálny život.

Ženské nohy Zdroj foto: Shutterstock.com

Pochopiť ako funguje ženské telo môže viesť nielen k silnejším a intenzívnejším orgazmom, ale aj k silnejšiemu prepojeniu dvoch tiel. Nemožno čakať od nášho partnera, že bude vedieť, čo sa nám v posteli najviac páči, keď to nevieme my samé.

Tu je preto 8 faktov, ktoré pomôžu žene lepšie spoznať svoj telo a prevziať kontrolu nad svojim sexuálnym životom.


Prečítajte si aj:

Toto sú benefity, ktoré prináša orgazmus

1. Ženy majú prirodzene menšiu sexuálnu túžbu ako muži

Je jasné, že niektorí z nás majú väčšie iné zase menšie libido, no vo všeobecnosti platí, že ženské pohlavie má o niečo nižší sexuálny apetít ako mužské pohlavie. Ak však ako žena pociťujete extrémne nízku chuť na sex, môžete napríklad vyskúšať prírodné afrodiziakum alebo využiť iné metódy (červené víno, joga,...).

2. Rodičovstvo môže zabíjať ženskú túžbu po sexe

Ženy, ktoré zameriavajú prílišnú pozornosť na rodičovstvo potom automaticky zabúdajú na čokoľvek iné a tým aj na svoje sexuálne túžby. Zo začiatku je samozrejmé, že žena musí všetok svoj čas tráviť pri dieťatku, no postupom času by si mala nájsť čas pre seba a aj pre svojho partnera.

3. Po 40tke to už tiež nemusí byť také silné

Mnoho žien si myslí, že keď sa vo svojich 20tich a 30tich rokoch budú venovať najmä rodičovstvu, všetku sexuálnu túžbu si potom „vybijú“ neskôr – aj v 40tke. Lekári sa zhodujú na tom, že ženy majú premenlivú hranicu toho, do kedy ich sexuálny apetít rastie. U niektorých žien sa môže chuť na sex znižovať od 30tky, u iných aj neskôr.

Ľudské telá Zdroj foto: Shutterstock.com

4. Na ženské libido môže mať vplyv skutočne všetko (aj špinavý drez)

Žena je veľmi zaujímavá bytosť, ktorú môže ovplyvňovať celý rad rôznych faktorov. Jej sexuálna túžba môže byť ovplyvnená rôznymi fyzickými a emocionálnymi stavmi – hormonálnymi výkyvmi, stresom a sociálnym tlakom. Značný vplyv môže mať aj vek či stav menopauzy.

5. Neexistuje ani jedna taká sexuálna poloha, ktorá by zaberala u každej ženy

Na internete nájdete mnoho článkov o tom, ktoré sexuálne polohy zvyšujú šancu orgazmu u žien. Vo všeobecnosti však platí, že u každej ženy je to rôzne. Niektoré ženy dosiahnu orgazmus len vtedy, ak ležia na chrbte v uvoľnenej polohe. Iné zažijú vzrušenie len vtedy, ak sú hore – na partnerovi. Je vhodné, aby žena sama vedela, ktorá poloha je pre ňu tá najlepšia a podelila sa s tým aj s partnerom.

6. Ženy a muži vnímajú sex rôznymi spôsobmi

Veľakrát sa stane, že muž príde domov po náročnom a stresujúcom dni a má chuť na sex, zatiaľ čo vy – ako žena – máte chuť po práci len na 1 pohár vína. Dôvodom môže byť aj to, že muži vnímajú sex ako niečo na vytváranie intimity vo vzťahu, zatiaľ čo ženy pozerajú na sex ako na prejav intimity. Znamená to, že ženy sa chcú milovať až vtedy, keď sú v pokoji a v priaznivej nálade, zatiaľ čo muži sa chcú milovať, aby sa dostali do tej správnej nálady.

7. Ženy vo svojej 30tke a 40tke majú rôzne sexuálne túžby

Určite si každá žena s pribúdajúcimi rokmi uvedomuje aj zmeny pri svojom libide. V 20tich rokoch dostane žena kedykoľvek chuť na sex a nemá problém s tým, ak na to s partnerom „vhupnú“ aj bez predohry. V 30tich a 40tich rokoch sa však predohra stáva zásadnou a staršie ženy sa potrebujú dostať do vhodného rozpoloženia, aby si dokázali sex poriadne užiť.


Prečítajte si aj:

Toto sú benefity, ktoré prináša orgazmus

jolka959

ja som sex dlhšiu dobu vobec nemusela, nijako som sa nedokazala nazhavit a manzel dosiel s napadom ze pouzijeme lubrikant a vybral taky, ktory posobi na oboch a bol to super tah..prekrvilo ma viac nez kedykolvek pred tyma chut doslaaa ako na zavolanie a odvtedy to robime uz len s nim - exclusiv intim gel od erectan.sk