Tieto benefity vám prináša orgazmus

Orgazmus je pocit intenzívnej sexuálnej rozkoše, ktorá privádza človeka do slastného vyvrcholenia. Okrem iného má orgazmus aj mnoho pozitívnych účinkov pre zdravie človeka.

benefity_orgazmus Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Môže obmedziť vašu chuť do jedla

Orgazmus stimuluje uvoľňovanie oxytocínu (hormón lásky), čím rastie aj hladina látky zvanej CCK (cholecystokinin), ktorá pomáha kontrolovať chuť do jedla. Hormón lásky taktiež pôsobí aj proti stresu a depresií, znižuje krvný tlak a dokonca i zlepšuje trávenie. Počas sexu sa do tela dostáva i určitá dávka dopamínu (rastie k bodu orgazmu, po ňom klesá), ktorá spôsobuje narastanie túžby po milovaní, čím chuť do jedla odsúva do úzadia.

Spojte sex s vyšetrením! Tieto polohy sú na to ako stvorené.  

2. Urobí vás šťastnejším

Orgazmus vás dokáže priniesť do stavu hlbokej relaxácie a pohody, čím uľahčí váš spánok po náročnom, pracovnom dni. Zvýšená úroveň endorfínov po sexe pomáha vyplavovať kortizol von z tela. Čo je to? Kortizol je „zlý“ hormón, ktorý zväčšuje váš brušný tuk a môže tiež v organizme spôsobovať nepríjemné zápaly. Najmä ženy ho majú v tele vo zvýšenom množstve.

3. Zmierňuje bolesť

Počas orgazmu sa uvoľňuje už spomínaný oxytocín a peptid skladajúci sa z deviatich aminokyselín, ktoré sa správajú ako prírodný liek proti bolesti. V praxi to znamená, že orgazmus môže zmierniť bolesť hlavy či dokonca uvoľniť menštruačné kŕče.

4. Pomáha vášmu mozgu

Ukázalo sa, že orgazmus zvyšuje úroveň hormónov DHEA, čo má za následok viacero zdravotných výhod pre ľudské telo. Najvýznamnejšie je, že sa DHEA používajú na zlepšenie pamäti a pre lepšie fungovanie mozgu. Jedna štúdia navyše zistila, že tieto hormóny môžu dokonca znížiť riziko úmrtia na kardiovaskulárne ochorenia.

5. Zintenzívni váš čuch

Pýtate sa, ako je to možné? Orgazmus tiež uvoľňuje tzv. hormón prolaktín, ktorý vytvára kmeňové bunky v mozgu a tým sa vyvíjajú nové neuróny v čuchovom centre. U žien sa tento hormón produkuje nielen po sexe, ale aj počas tehotenstva a pri dojčení.

Zaujímavosť: prolaktín sa tvorí po pohlavnom styku vo väčšom množstve ako po masturbácií.

6. Prinesie do vášho vzťahu vernosť

Existuje viacero dôkazov o tom, že hormón oxytocín podporuje vernosť vo vzťahu. Jedna štúdia zistila, že zadaní muži s väčším obsahom hormónu lásky v tele si udržiavali od atraktívnej ženy väčšiu vzdialenosť ako slobodní chlapi.

7. Môže znížiť riziko rakoviny prostaty u mužov

Z viacerých vykonaných štúdií sa ukázalo, že muži, ktorí hlásili viac ako 5 orgazmov týždenne, mali v neskoršom veku až o tretinu nižší výskyt agresívnej rakoviny prostaty ako tí s menej či žiadnymi orgazmami. Ešte nie je vedecky podložené čím to presne je, no existuje viacero teórií, ktoré hovoria o tom, častá ejakulácia „vymaže“ staré spermie, ktoré by sa mohli stať karcinogénnymi.    


Nezabudnite si prečítať: Spojte sex s vyšetrením! Tieto polohy sú na to ako stvorené.  


johnchen35

consider the standard workplace party. it's after lunch, so everybody is complete. then, in comes a luscious chocolate confection. the sight,
the scent -- even the sound of the phrase 'cake!' -- stimulate the praise-and-satisfaction circuits of the mind, activating reminiscence
centers and salivary glands as nicely.
one factor is clear: obese humans react a whole lot greater hedonistically to candy, fats-encumbered meals inside the satisfaction and reward
circuits of the brain than wholesome-weight human beings do. virtually seeing photos of tempting food can mild up the pride-looking for areas of overweight peoples' brains.
www.probestonline.com