Cvičenie „Zlatý kohút?" - pomôže pri vysokom tlaku či neprekrvení končatín

Podľa čínskej medicíny je cvičenie „Zlatý kohút stojaci na jednej nohe" účinné pri bežných komplikáciách ako sú závraty a hučanie v ušiach, ale aj pri diabete či osteoporóze.

zlaty_kohut-cvik_16-2-2016_hlavny

Zdroj foto: Uspesnazena.com

Vyznávači tradičnej čínskej medicíny veria, že akékoľvek ochorenie je spôsobené nerovnováhou medzi prvkami jing a jang, alebo stratou spojenia a harmónie medzi vnútornými orgánmi. Pre laikov nemajúcich znalosti v tejto oblasti to nie je ľahké pochopiť. Ale existuje aj jednoduchý spôsob, ako obnoviť rovnováhu a harmóniu, ktorý nie je také ťažké praktizovať. Nazýva sa „Zlatý kohút stojaci na jednej nohe."

Účinky na tlak a závažnejšie choroby

Prevedenie tohto cvičenia pomáha sústrediť sa a zbaviť telo rozptýlenia. Krv sa spustí do dolnej časti tela, čo má pozitívny vplyv na vysoký krvný tlak, diabetes, osteoporózu či atrofiu.

Účinky aj na bežné ťažkosti a psychiku

Toto cvičenie je tiež účinné pri bolestiach hlavy, závratoch, hučaní v ušiach, strate rovnováhy. Jeho pravidelne vykonávanie má veľmi pozitívny vplyv na ľudí, ktorí majú problémy s neprekrvením končatín. Takisto dokonale posilňuje imunitný systém. Čo sa týka psychickej stránky, značne zvyšuje dôveru a obnovuje emočnú rovnováhu človeka.

Prevedenie cvičenia

Zavrite oči, ruky majte uvoľnené pozdĺž tela, zdvihnite jednu nohu a vydržte v tejto polohe po dobu niekoľkých minút. Oči určite neotvárajte, pretože v tomto prípade narušíte snahu tela o celkovú fyzickú aj psychickú rovnováhu.

Zo začiatku vydržte len niekoľko sekúnd na každej nohe, a tento čas pomaly predlžujte až na niekoľko minút. Cvičenie nie je zložité, a môžete ho praktizovať každé ráno po prebudení.

„Zlatý kohút“ pomáha nielen pri prevencii závažných ochorení, ale má tiež pozitívny vplyv už na existujúce ochorenia, čiže je vhodné pre každého.


Prečítajte si aj tento článok:

Tradičná čínska medicína - 1. časť