Recept na "opicu" v práci

Určite sa vám už stalo, že ste to počas pracovného týždňa prehnali s alkoholom a museli ste prekonať opicu priamo na pracovisku. Sú to nepríjemné stavy, ale vďaka nasledujúcim tipom sa ich ľahko zbavíte .

Alkohol zdroj: Shutterstock.com

Dobré rady nad zlato na poopičné stavy

Každý z vás už určite zažil ťažké ráno po nočnom záťahu, kedy vstávate na budík a prekonávate sa, aby ste vstali z postele. Práca volá a vy sa neviete zbaviť bolesti hlavy a pocitu únavy. Vďaka nasledujúcim radám sa ale ľahko nakopnete na dlhý pracovný deň a budete fresh.

Hydratácia

Ak ste mali zlý spánok, napite sa vody. Osvieženie vo forme veľkého pohára vody, ktorá má izbovú teplotu (nie vychladená alebo s ľadom) má na vaše super hydratačné účinky. Experti tvrdia, že studená voda spomaľuje váš metabolizmus a tým aj trávenie.

Začnite deň s teplou citronádou

Horúca voda a citrón má blahodarné účinky na vašu pečeň, čo je váš hlavný orgán na spaľovanie tukov a na detoxikáciu. Pomáha vyplaviť z tela toxíny a zabezpečuje, aby detoxikačný proces fungoval presne tak ako má.

Vyskúšajte aromaterapiu

Skúste jednu kvapku levanduľového oleja kvapnúť na váš krk. Podľa výskumov má levanduľa ma ukľudnujúci účinok. Zíde sa vám to určite aj v momente, keď si pôjdete skontrolovať mobil alebo sa vám vynoria spomienky z minulého večera. Vďaka tomuto zázraku budete vedieť fungovať v robote bez zbytočných stresov.

Dajte si studenú sprchu

Ak vydržíte 2 minúty v studenej sprche akivujete si spaľovanie a povzbudíte vaše telo niekoľkými spôsobmi.

Zabudnite na praženicu!

Väčšina ľudí si myslí, že keď si dá do seba výdatné raňajky po prehýrenej noci, bude mu oveľa skôr lepšie. Opak je však pravdou: veľa proteínu a tukov hneď z rána vám len podráždi žalúdok, budete mať pocit plnosti a nie v poslednom rade spálite veľa energie na spaľovaní týchto tukov. Preto zvoľte skôr vlákniny, ktoré nezaťažia vaše telo. Samozrejme je dôležitý aj prísun proteínu do tela, ale ten môže počkať do poobedia.

Pripravte si smoothie

Kokteil z čerstvého ovocia (banán, hruška, jablko) a zeleniny (rímsky šalát) obsahuje množstvo antioxidantov, vitamínov, minerálov a vláknin, ktoré udržujú správny priebeh fungovania vašich orgánov.

Doplňte draslík

Jedna z možností je kokosová voda, ktorá obsahuje vysoké percento draslíka, ktorý rýchlejšie odstráni alkohol z vášho tela. Banány sú ďalším skvelým zdrojom draslíka, vitamínu B a ďalších prospešných minerálov.

Urobte si zázvorový čaj

Aby ste sa vysporiadali s únavou a bolesťami hlavy, spravte si zázvorový čaj. Čím silnejší, tým lepšie.

Dajte si chvíľku času predtým, ako skontrolujete svoj mobil

Nechajte si pár minút čas na seba, nadýchnite sa a meditujte predtým, ako si skontrolujete váš mobil a zhltnú vás e-maily a pracovné stretnutia. Skúste si tiež pospať aj keď len o 10 minút dlhšie. Verte nám, vaše telo sa vám za ten „predĺžený“ spánok poďakuje v priebehu dňa.

Vyhnite sa"poopicovým jedlám"

Je veľmi dôležité aby ste nejedli ťažké jedlá, aj keď na to budete mať pravdepodobne chuť, lebo potrebujete efektívne využiť vašu energiu na prácu a nie na váš plný žalúdok.

Prečítajte si aj tento článok: Kalkulačka alkoholu - výpočet promile v krvi