vztah a potom manzelstvo.je tam zmena?k lepsiemu,horsiemu?

Príspevok v téme: vztah a potom manzelstvo.je tam zmena?k lepsiemu,horsiemu?
edusa

si myslim,ze urcite,aj ked nie som v manzelstve.chodim s priatelom dva roky aj 4 mesiace,ale medzitym bol aj rozchod,nie raz...
v tom nasom vztahu som zistila,ze by to bolo len len horsie v mnzelstve,ak.kedze za malickosti sa vie nahnevat,alebo kvalitne zurit.napr.ked nepridem presne,ked poviem ze dojdem o 15,len medzitym ma sestra zdrzala,chcela zajst do obchodu,kedze som s nou bola autom,tak za to bol namrzeny,ze som meskala,nebol by v manzelstve viac?....ze ma kontroluje,vseeetky moje hesla vie,co ja nie,...bolo by to aj v manzelstve?.....ze strasne super si zil,uzival,nesetril,ked bol vonku,teraz uz dva roky je na slovensku,zraazu chce setrit,dokonca sa pytal,ci si stale budem kupovat parfem taky,ci mi nestaci normalna vonavka,nie taka draha,...co ale ja si za vlastne kupujem uz treti rok,predtym som tu vonu nepoznala...si myslim,ze v mnzelstve by mi ju zakazal urcite,alebo nie?..alebo ked teraz na mna v hneve nadava,tak horsie by potom kludne mohol si mylism,kedze by som mu patrila..alebo kritizuje nie len mna,no kamartov mojich,vsetkych nemusi,takze s nim nejdem k nim von,to znam.ze neskor by som ani ja nemusela?!!!nie?!!
....a dalo by sa este pisat....
napiste mi prosim vas nazor,vy skusenejsi,dakujem vam:)

mrkvalinka

edusa,
nieee, vôbec nie. Vôbec to nemyslím preto, že by si žila v ružovom svete a tak podobne. Možno to zle vyznelo, ono sa to ťažko opisuje. Nezrelé sa mi zdajú tvoje otázky (ono je to možno preto, že ja sama som dospela príliš skoro - nechcene), pretože ako sa môžeš pýtať, či sa vzťah po manželstve zmení k lepšiemu alebo horšiemu, keď terajší vzťah ktorý opisuješ nie je dobrý. zo zlého dobré ťažko vzíde. takto som to myslela.

edusa

mrkvalinka,mozes mi napisat prosim,na zaklade coho,co som napisala,si myslis,ze som nezrelá...si myslis,ze zijem v ruzom svete alebo tak nejak?ze sa hnevam,ked niekto na mna krici,alebo ako to je....vdaka za nazor

jajka001_

za prve, on ta nebude vlastnit, je to o dohode. ale je to fakt, ze tendencie vzajomne sa obmedzovať sú takmer v kazdom vzťahu.
zmena tam bude určite. u vas zrejme len k horsiemu kedze mate nevyvazeny vztah. a suhlasim s mrkvalinkou.

mrkvalinka

V tom prípade sa trošku pozastavujem nad tým, čo píšeš. medzitým som objavila i tvoju druhú tému, ktorá s touto súvisí (prečítala som si len posledné komentáre). V prvom rade si myslím, že si nezrelá (napriek veku) a je zvláštne (aspoň pre mňa), že máš otázky takéhoto druhu. ALE, v prvom rade musíš vedieť ty sama, čo od vzťahu očakávaš. Reakcie tvojho priateľa sa mi zdajú pritiahnuté za vlasy (viem, že nie si jediná, kto má takéhoto partnera), ja osobne by som s takýmto partnerom nebola. Ale idem k tomu, čo sa pýtaš, či je zmena vo vzťahu .. Je to individuálne. Ja som s priateľom najskôr bývala v podnájme, potom sme si kúpili svoj prvý byt, potom sme sa vzali a potom sa presťahovali do druhého bytu. Tento proces trval 8 rokov, takže skoro cyklicky (vždy po dvoch rokoch) sme sa niekam posunuli. I vo vzťahu. Ja osobne som v manželstve spokojná a nič by som nemenila, nič by som neuponáhľala a nič neľutujem.
Mne sa len nepáči, keď partner toho druhého obmedzuje a takto kontroluje. Podľa mňa to nie je normálne.