Môžem dostať brata do väzenia?

Lienka.

Je opitý každý deň, možno jeden-dva dni je striezvy. Ma 40 rokov a nechava sa vydržiavať rodičmi, nikde nerobí už 15 rokov. Je to strašne ale my fakt nevieme čo s nim. Ak ho aj vyhodia z domu, na druhy deň sa vrati a bucha a zvoni až kym ho nepustia dnu.

dobra vila

keko ma v podstatne pravdu. Zbytocne by si to nahravala, neviem, ci by to niekde viedlo. Za nadavky isto nie, skor keby sa vyhrazal ublizenim na zdravi, ale aj to by bolo iba docasne riesenie.
Ked je chlapec plnolety, tak nech od vas taha, ked rodinu iba deprimuje. Nech si najde vlastne byvanicko, job a potom sa mozno umudri, ked to bude musiet vsetko sam utahovat.
Snad nechodi domov napity kazdy den, ked je este mladistvy.
Kolko ma vlastne rokov? Hanba, ze jeden dospely clovek sa vkuse oziera a depta rodinu... Vymenit zamky a dovidenia, bude mat cas premyslat.

bleee

Najprv ho treba vyhodit z domu, ist ho odhlasit z trvaleho pobytu. Potom, ked sa u vas opity zjavi, treba zavolat policiu a ona by ho mala vyviest prec. Pisem to velmi zjednodusene, neviem o tom vela, je to skor pravna otazka, nie zdravotna.