zniceny zaludok na ukor ATB liecby?

Príspevok v téme: zniceny zaludok na ukor ATB liecby?
fazulisko

ako to vlastne ma byt? v pribalovom letaku je uvedene, ze ak sa vyskytnu neziaduce ucinky, treba liek vysadit a kontaktovat lekara. Neziaduce ucinky sa dostavili, presne ako opisuje letak, mam pocit ze mi nieco znutra rozoziera zaludok.
Lekarovi som to oznamila, a lekar sa zatvaril "no a co".
naozaj musim takto trpiet, v noci nespat, nonstop 24 hodin denne navaly nutkania na zvracanie, plus nenormalna kyselina?
Hlavne, ze mi ATB vyliecia dychacie cesty?

pripadne, co mam jest/nejest, aj po dobrati ATB, ten stav sa mi len tak lahko neupravi. probiotika beriem denne, a nic mi nepomahaju.

prop.sk

Niet vôbec divu, že nie len ty ale aj mnohí ľudia tak trpia, ked sa deju taketo veci zdroj: prop.sk

Dr. Scott Reuben, bývalý člen kancelárie hovorcov firmy Pfizer sa priznal k tomu, že falšoval mnohé výskumné prace, ktoré boli publikované v medicínskych žurnáloch.

Ako informovali hlavnoprúdové médiá, je faktom, že Dr. Reuben v roku 2005 prijal od Pfizeru grant v hodnote 75,000 dolárov na to, aby skúmal liek nazývaný Celebrex. Jeho záverečná práca, ktorá bola riadne publikovaná, bola citovaná stovkami lekárov a výskumníkov ako dôkaz toho, že Celebrex je účinným pri pooperativnych bolestiach. Bol v tom však jeden háčik. Reubenovej štúdie sa nezúčastnil ani jeden jediný pacient !!!

- mira

Jednoduchý /dvojitý, trojitý/cukor - glukoza, fruktóza, sacharóza sa v tele správa úplne inak ako zložitý cukor - škrob, a ešte úplne inak sa správa v tele zložitý nerafinovaný cukor - obilnina, ktorý obsahuje okrem škrobu aj vlákninu vitamíny minerály a bielkoviny.
Jednoduchý cukor je priamou potravou pre choroboplodné zárodky, prekyseľuje a spôsobuje nebezpečné kolísanie glykémie.

Zložitý cukor sa trávi v tráviacim trakte a energia formou glokózy sa uvoľňuje pomaly a postupne. Neprekyseľuje tak ako jednoduchý cukor.
Jednoduchý cukor okamžite ide do krvi , kde vzniká prebytok energie, ktorý sa musí okamžite odstrániť. Preťažuje sa pankreas, príval energie najviac postihuje mozog, ktorý po čase keď sa tento príval pominie, bude trpieť hypoglykémiou. Preto je zdravé prijímať energiu vo forme zložitých cukrov z obilnín, ktoré nám dodajú rovnováhu a psychickú i fyzickú pohodu.

fazulisko

mira,
to znie dobre :)
a staci ked by som uplne vysadila cukor z potravy? nespada tam aj cukor - skrob? a cukry ktore uz telo obsahuje?
mozno blbe otazky, ale kto sa nespyta, nevie :)

- mira

Fazulisko, zápaly vznikajú ak je v tele prítomný cukor a tuk. Tebe sa zapálili hlieny v uchu. Dobre si vysadila mlieko a mliečne výrobky. Ak vysadíš aj cukor, zápal nebude poktračovať, po čase sa utíši. Viem aká je to bolesť, sama som tým prešla. Ale zmenou stravy - vysadením mlieka a m.v. sladkostí a ich nahradením celozrnnými kašami, zeleninou som problém navždy vyriešila. Už nepotrebujem antibiotiká. Všetci vedia aké sú škodlivé a napriek tomu ich predpisujú.
ATB neodstraňujú príčinu choroby, ale len dúsledok a spôsobie také škody, ktotré po čase spôsobia ešte horšie zdravotné problémy ako boli pôvodne. Dostaneš sa do kolotoča, na konci ktorého ti lekári povedia, že už nevedia pomôcť.

llek

strieborny, ja som to myslela tak, ze by si si do ambulancie sadol ako lekar, a riesil choroby a infekcie, s ktorymi tam ludia prichadzaju. Mozno by si zacal vidiet veci aj trochu inak (mozno ano, mozno nie).Mam rada diskusie, ktore su kompetentne. Sledujem tu problemy ludi a snazim sa chapat, ako veci vnimaju a vidia ludia ako pacienti, kedze ja som ta na tej druhej strane - doktor.Kazdy vidime veci zo svojo zorneho uhla a kazdy mame tu svoju pravdu. Co mi je jasne, doktor je ten, na ktorom sa vzdy budu hladat chyby, clovek si ale zvykne.

fazulisko

heeej, Strieborny, keby som nemusela, nenechala by som si nicit zaludok ani nic ine :) (hmm, musela/nemusela, to je tema na dlho, ako uz spominala Ilek)
ozaj. zaujimave je, ze tiez som prekonala boreliozu, asi pred 12 rokmi, a odvtedy sa to vselijak sype, postupne. som viac citliva na vseliake veci. neni to sranda, aj ked da sa s tym zit

Strieborny

Pozri liek,

na tom, co si napisala je najlepsie to, ze mnohi ludia sa snazia viest - ako pises - ,,zive" diskusie napriek tomu, ze maju informacie iba zo zdroja JPP.
PS : Nesedavam po ambulanciach - to nechavam na hypochondrov a inych, ktori si nechaju radi nicit svoje pecene ci inu cast zazivacieho ustrojenstva.

llek

Dobre strieborny, sadni si do ambulancie a ries nedrazdivo a setrne vsetko, s cim tam ludia pridu. Nie som zastanca naduzivania liekov, zvlast co sa tyka antibiotik. Clovek sa ich musi naucit spravne pouzivat a vtedy skutocne viac pomahaju ako skodia.Ale vdaka chemickym antibiotikam mnohi ludia preziju to, co by bez nich neprezili, alebo by mali komplikacie, ak by ich nedostali. Pri temach ako su konvencne lieky ci antibiotika sa vzdy rozviri ziva diskusia.

Strieborny

Som presvedceny o tom, ze su k dispozicii miesto chemicky ponukanych ATB aj pripravky, ktore nedráždia zažívacie ústrojenstvo a su ovela ucinnejsie ako chemicky vyrabane ATB.

llek

No zapal stredneho ucha, to je dovod na ATB a clarithromycin je dobry na dychacie cesty aj na usno-nosno-krcnu oblast. Ja som mala borreliu, dala som si antibiotika a hoci ma to "rozbilo" podobne ako teba, viem co je borrelia a neskore nasledky, tak som 3 tyzdne jedla antibiotika. Chcem len povedat, ze niekedy nieje ina moznost, podobne ako pri tvojich usiach.V medicine plati jedna vec, lieky, ktore su skutocne ucinne, maju zvycajne aj vedlajsie ucinky. Lieky, ktore nemaju ziadne vedlajsie ucinky, mavaju casto velmi sporne aj tie ziaduce ucinky.