Erasmus a bilateralne zmluvy

Príspevok v téme: Erasmus a bilateralne zmluvy
za8icka

sice sa este len chystam na vysoku skolu ale uz teraz sa tak trochu zaujimam o erasmus. Chcela som sa spytat ci niekto z Vas nahodou nevie ako to je s erasmom ak chcem ist do konkretneho mesta v krajine na konkretnu skolu a ta moja skola nema s tou skolou uzatvorenu bilateralnu smluvu? Pocula som ze vtedy si to asi student vybvuje sam, kontaktuje tu skolu a na zaklade toho jeho univerzita uzatvara zmluvu s tou skolou.

A este som sa chcela spytat ze ak studujem napriklad rusky jazyk a chcela by som ist na erasmus do nemecka kde na skole je rovnaky odbor ci mi to zaakceptuju alebo nie?

iwi_ka

to saara: zalezi na tom, ako Ti to bude financne vychadzat a tiez casovo, vacsinou zvyknu chodit tak 1x za cely cas a napr. ja co tam mam znamych, tak ti ani domov nepojdu, uzivaju si to tam. Ja som pomerne blizko, ale aj tak planujem len 1x cestu a aj to kvoli skole.

saaara

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či niekto nebol cez Erasmus v Belgicku alebo niekde takto ďalej od Slovenska, pretože by ma zaujímalo ako často sa dá odtiaľ chodiť domov. Či by sa dalo napríklad ísť raz za mesiac domov.

iwi_ka

Ahoj, na túto otázku je ťažké odpovedať, pokiaľ nie si na konkrétnej škole, pretože všade majú iný prístup. Treba sa najskôr poinformovať na domácej univerzite (väčšinou oddelenie pre zahraničné vzťahy), aké sú možnosti a keď nebudú ochotní nič pre to urobiť, tak skúsiť kontaktovať školu kam chceš ísť. No a uznanie predmetov tiež záleží na prístupe katedry a vyučujúcich. Väčšinou sa uznávajú voliteľné alebo povinnevoliteľné predmety a z povinných musíš robiť skúšku aj doma.

Najčítanejšie články