Orechy

Príspevok v téme: Orechy
tafko

Je pravda,ze kto ma problem s travenim orechov,moze ich pred konzumaciou namocit na niekolko hodin do vody.Chcel by som vediet,ze na kolko hodin ich treba namocit,dalej ze ci mozem namocit hocijaky orech alebo len urcity druh a ci sa tym namacanim nevyplavia z orechov vitaminy a kolko gramov mozem denne zjest ak vykonavam stredne narocnu fyzicku pracu,dakujem

Help

sorry:)

Psyllium je ideálnym zdrojom vlákniny pre ľudí, ktorí majú problémy so znášanlivosťou obilnej vlákniny. Psyllium môže mať zjemňujúci účinok na citlivé črevá, kde obilná vláknina môže byť priveľmi abrasívna. Psyllium je vláknina úplne prírodná a bezpečná, užívaná miliónmi ľudí na celom svete. Nie je vstrebávaná naším telom a nie je návyková. Je preto vhodná na dlhodobé užívanie. Odporúča sa užívať Psyllium 30 minút pred jedlom alebo po jedle. Dve kávové lyžičky Psyllia (10g) rozmiešajte v menšom množ stve vody alebo inej tekutiny a ihneď vypite. Zapite ďalším pohárom vody. Pre zlepšenie účinku môžete užívať dvakrát denne. Psyllium môžete tiež pridávať do rôznych náhrad jedla či mliečnych koktejlov. Použite mixér, aby sa dobre rozmiešalo. Môžete ho pridávať i do jogurtov. Nezabudnite však vždy zapiť ešte ďalším pohárom vody alebo inej tekutiny. Ak počas užívania Psyllia pociťujete nejaké problémy, jednoducho znížte jeho príjem, pokiaľ problémy nezmiznú. Potom môžete príjem Psyllia postupne zvyšovať.

tafko

No to keby som vedel,tak sa nepytam,ale tiez si myslim,ze koli tej hustej konzistencii sa nema co vyplavit.Orechy zevraj obsahuju aj vlakninu,takze s velkou konzumaciou orechov by sme to nemali prehanat,pretoze ta vlaknina splachne zo sebou aj ostatne cenne latky,nie?

mate59

orechy sú kalorické, dobré je ich jesť na raňajky,ja ich na noc primiešam do jogurtu s vločkami, slneč. semenom.Vraj je pravda že 4 ks vlaš. orechov denne stačia na správnu funkciu štitnej žľazy.Sú ťažké na trávenie.

Help

to som veru nepocul:)
len by ma zaujimalo akym sposobom by ta voda vosla do orecha a vyplavila nieco.....
Konzistencia je dost husta a mastna....