zaludocne problemy

Príspevok v téme: zaludocne problemy
priscila

tak schudla som 10 kil zacala som sa zdravo stravovat a teraz sa mi stalo za posledny tyzden ze vraciam ale nie ako bulimia ale,sa najem a pride mi zle a musim vracat.napr dnes bolel ma zaludok asi hodinu potom som si dala kapustu a hned som musela bezat trocha sa bojim lebo je to uz 3ti den co mam jest aby som si nepokazila zaludok?a stale mam taky pocit akokeby som mala kamen v zaludku prosim poradte...dakuje

RNG

Nedostatok kyselin v zaludku znamena, ze sa neznicia ani nepotlacia kyselinami kvasne a hnilobne kultury, ktore sa dostavaju z potravin a z ust do zaludka a tieto kvasia a nahnivaju jedlo, pri com sa vytvoria toxiny otravujuce zaludok a neskor aj creva.
Tiez plyny a kvasne peny nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom a nahrnu sa do proti kyselinam, vobec nechraneneho pazeraku.
Lekari pocit paly potlacaju protikyselinovymi prostriedkami, co samozrejme situaciu este zhorsi dlhodobo.

Samozrejme telo sa snazi pokazene jedlo vyhodit vrchom-spodkom

Pomoc je ale jednoducha, dopln si kyseliny(betain HCl je dobry zdroj), pripadne aj enzymi, vlakniny a probiotika, lebo toto vsetko je potrebne pre dobry traviaci proces.

Laco24

Keď žalúdok štrajkuje po jedle tak ja by som mu dal asi aspoň deň prestávku, nejaký pôst že by som bol len na vode... mohol by sa dať za ten čas dokopy. a ak nie tak na žalúdok sú vraj dobré banány :-)

priscila

mira a vies ze vsetky tie tri dni som jedla ten syr??? az vcera nie???ty si poklad dakujem :) skusim vyradit syr a ovocie by som nerada vyradila skusim obmedzit a ked nepomoze tak vyradim dakujem ti velmi pekne

- mira

Skús vyradiť ovocie a daj si miesto neho obilnú celozrnnú kašu alebo tepelne upravenú zeleninu.
Ovocie môže spôsobiť zlé strávenie ostatného jedla a kvasenie.
"Kameň" v žalúdku môže spôsobiť jedlo, ktoré obsahuje priveľa bielkovín, napr. syr, mlieko alebo iný mliečny výrobok. Kazein sa zráža v žalúdku.

priscila

clovek dakujem za nazor tak zdravo tym myslym napr vcera:
r-ovsene vlocky s jogurtom a 2 pomarance
d-jablko
o-kuracie masko so zemiakmi a salatom
v-zeleninovy salat s cottage cheesom

snazim sa napr do kuacieho masa nepridavat vela aleja atd...

vcera vnoci mi bolo tiez strasne zle len som sa premahala a nakoniec zaspala takze som nezvarcala:)

človek

Čo je to zdravá výživa? To čo si prečítaš v nejakom časopise? Jesť treba normálne, mäso, zeleninu a aovocie, chlieb aj koláče. Všetko čo ti chutí. Odkial vieš čo telo potrebuje? Obvykle to telo reguluje tak, že čo ti chutí je aj zdravé. Určite sa nesnaž byť nalíčenou modelkou z časopisu upravovaného na počítači. Asi rastieš, telo potrebuje živiny. Aj prsia či boky aby pekne narastli, potrebuju dobre jedlo.

priscila

som si mohla mysliet anorektickam a bulimyckam sa tu bude doradzat a moj problem nieje dost zaujimavy tak vam teda dakujem aj za tu ignoraciu...