krvný obraz

Lucio78

matke robili krvny obraz,kde prve hodnoty (WBC,RBC,HGB,HCT,MCV,MCH,MCHC,PLT)boli v norme. aj CHOLesterol bol v norme,Ale pod tym mala znižené MXD% 1.7(má byť 3-19%),MXDII 0.1(má byť 0.3-1.5)a NEUT% zvýšené 77.7(má byť 47-70). v jednom clanku som cital ze ked su tie prve hodnoty normalne,čo sú,tak tieto parametre MXD,NEUT% su nevýznamné.je to tak?? tu je ten clanok zo spravnymi hodnotami krvi. kontakty.yoy.ch

hematolog

My robime z biochemie iba ALT,takze ani cukrovku nezistime,moce uz tiez dlhu dobu nevysetrujeme.Ostatne spominane vysetrenia robime okamzite po odbere (okrem krvneho obrazu,ktory sa robi pred odberom).Takze nie 2-3 tyzdne po dobere,ale v ten den vieme,ci je krv pouzitelna alebo budeme kontaktovat darcu,aby sa zastavil u nas.

vivien21

No to vobec nie je pravda ze ak niekomu vezmu krv znamena ze je zdravy!pred odberom sa pecenove testy, HIV a podobne nerobi. ak nieco nie je OK do 2-3 tyz.pride postou list co je zle a ze treba ist k dokotorovi a ak nic nepride znamena ze krv bude pouzita.

llek

Pre kajku - ono treba si postavit otazku, ze po akom onkologickom ochoreni patram.Je velmi vela druhov nadorovych ochoreni a len pri niektrych mame moznost ochorenie zistit vcas alebo skor, nez sa nejako prejavi. Neexistuje ziaden univerzalny test, ktory by nam ukazal, ze dotycny ma alebo nema nadorove ochorenie.Ak myslim na nadory prsnika - tak sono prsnikov, mamografia a MRI prsnikov v ramci preventivych vysetreni (pri pouziti velmi citlivych vysetrovacich metod vsak treba pocitat s roznymi nejasnymi nalezmi, ktore sa nie vzdy daju jednoznacne vyhodnotit). Ak myslim na nadory creva - tak kolonoskopia je jednoznacne najlepsia, moze odhalit napriklad polypy, z ktorych niektore by sa v buducnosti mohli zvrhnut na karcinom. Ak myslim na krcok maternice, tak klasicke gynekologicke vysetrenie a cytologia. A takto by sme mohli menovat este velmi vela.Treba si ale uvedomit, ze vacsina nadorovych ochoreni sa zachyti vtedy, ak sa uz nejako prejavi, lebo kym nie su priznaky, mnohe ochorenia nemozeme proste vobec zistit.

llek

V ramci vysetreni pred darovanim krvi sa urobi krvny obraz, zakladne biochemicke parametre, serologia (teda testy na hepatitidy a HIV) a vysetrenie mocu.Pri cukrovke ma dotycny zvysene hodnoty cukru v krvi nalacno. Teda odpoved znie, ze ano

kajka01

mozem sa opytat? ked sa teda onkologicke ochorenie neda zistit z normalneho krvneho obrazu..ako sa potom da vcas zistit taketo ochorenie pokial clovek ziadnu hrcku nenasiel..ake su priznaky???

delphia

ano, lebo krvny obraz je kvantitativne vysetrenie krvnych elementov. a anemia je malo cervenych krviniek a hemoglobinu.