Rakovina?

Príspevok v téme: Rakovina?
sheeelby

Asi pred mesiacom sa mi urobila hrčka v prsníku, bola malá ale veľmi rýchlo narástla, teraz je už pomerne veľká. Nieje to celkom taká hrčka, skôr niečo tvaru 2x3x1 cm. Keď sa toho dotknem, nebodaj stlačím, bolí ma to a najhoršie je to tak 2 dni pred menštruáciou, potom sa zase o niečo zmenší.
Kamarátka mi povedala že rakovina tak rýchlo nerastie a hlavne nebolí..
Čo to môže byť?? Mám strach ísť aj k doktorovi čo mi povie....

macka26

moze to by cysta, tukovy zhluk, hocico, aj rakovina. nedaj na rady nejakej kamosky ale chod k lekarovi a to co najskor..

- mira

Strach budia veci neznáme, pre lekárov je príčina "neznáma". Ak sa chceš vyhnúť tomuto typu rakoviny, vyhýbaj sa mliečnym výrobkom nasladko, sladkým krémom, stuženým tukom a všetlým potravinám, ktoré zahlieňujú. Cysty sú predrakovinný stav, do rakoviny môžu po čase vyústiť, je to upozornenie, že je treba zmeniť životný štýl.

sheeelby

Jasne ze pojdem k doktorovi, ved niesom retardovana :) Ja len chcem vediet ze na co vsetko by som mala byt pripravena....

Frflos

Nahmatanie hrčky na prsníku sa stalo veľmi obávanou udalosťou pre každú ženu. Obavy neodvratne narážajú i napriek tomu, keď si pripomenieme fakt, že veľká väčšina hrčiek nie je zhubná. Neskôr, keď diagnóza potvrdí, že išlo len o cystu prsníka, ktorá môže byť odstránená punkciou (aspiration), úľaví sa nám. Cystické ochorenie (gross cystic breast disease) je najčastejším nezhubným ochorením prsníka, spôsobujúcim obavy čoraz väčšiemu množstvu žien ročne. Príčina sa zdá byť stále neznáma.

sheeelby

No sory teda ze som len chcela vediet ako na tom som. Len som chcela vediet ci tu niekto nema s tym nejake skusenosti.. a ci je pravda ze rakovina tak rychlo nerastie a ze neboli..

whee_ee

môže to byť aj cysta, OKAMŽITE choď k lekárovi, chápem, že sa bojíš, ale ako môžeš byť taká ľahostajná k vlastnému zdraviu??? čo sa teraz dá vyliečiť, v horšom štádiu sa nemusí... ako my môžme vedieť, čo to je? čo vlastne od tohto čakáš??