HAK tbl. - otázka - poradťe prosím!

Príspevok v téme: HAK tbl. - otázka - poradťe prosím!
Mozziillaa

ahojte babenky, beriem HAK Diane 35 už takmer rok, tento mesiac som asi pri užití piatej tabletky do dvoch hodín mala hnačku. Preto som si vzala hneď ďalšiu tabletku, aby antikoncepčná účinnosť bola zachovaná, kedže tamtá sa nemusela vstrebať a mala som aktívny týždeň. Chcem sa však opýtať, či je potrebné dobrať tabletky z terajšieho blistra + 1 tbl z nového blistra a až potom si dať pauzu, alebo postačí že doberiem aktuálny blister (teda ako keby 20tabliet).

A: bude účinnosť rovnako zachovaná ak vsadím na jednu, či druhú možnosť?
B: tento mesiac dokonca plánujem (podľa termínu dovolenky) brať 2 blistre spolu - bude to vhodné ak sa mi tento mesiac prihodila takáto situácia?

Ďakujem za odpovede.

Mozziillaa

lioneess, "a prečo tu majú niektorí ľudia potrebu hodnotiť stupiditu, alebo stupeň vzdelania iných, príp. iné aspekty života človeka?"

Prioritne som to nemala v záujme, ale považovala som za potrebné obhájiť sa, keď sa už niekto naváža do úrovne môjho vzdelania. A len tak pre informáciu, konkrétnu školu som nepísala, lebo som brala na vedomie, že to nie je žiaduce. Náročnosť školy je daná výsledkom prieskumu, ktorý sa konal min. rok. (pre info).

lioness_01

prečo majú niektorí ľudia potrebu nám tu oznamovať, akú a ako skončili vysokú školu? v téme o antikoncepcii je to fakt zaujímavé...

a z čoho súdiš, že práve tvoja vysoká škola je tá najťažšia?

Mozziillaa

tak pravdepodobne to mam malinko inak pisane nez ty,..mna skor zmiatol zaciatok vety ze: "preruste uzivanie tabliet zo sucasneho balenia,...." (preruste) :) zdalo sa mi zvlastne prerusit v uzivani blistra..... asi som uz moc unavena.

Len tak mimo temy, paradoxom je, ze zakladnu uz mam za sebou a aktualne som na jednej z najtazsich vysokych skol a s cervenym diplomom. Bud hanba, alebo fakt ta unava :)

v kazdom pripade uz idem spat, tak bru noc.

lioness_01

to si ale asi ešte zrejme neskončila ani ZŠ , nie? :D

prepáč, je mi to vtipné, keď si niekto nevie niečo prečítať a vysomáriť sa z toho, veď je to tam napísané ako pre debilov...

máš dve možnosti - alebo po vybratí 20 tabletiek začneš užívať bez pauzy nový blister, alebo urobiš po vybratí 20 tabliet 7 dňovú pauzu :D čo si na to , že máš možnosť urobiť pauzu nepochopila? :D

Mozziillaa

áno, práve pri tom som sa zastavila. Ale neviem, či som tomu dobre pochopila; v podstate mám 2 možnosti;

1. buď budem brať druhý blister ihneď po ukončení tohto a po užití druhého dám 7 dňovú prestávku, alebo:

2. túto som už vôbec nepochopila.