Cierny kasel

Príspevok v téme: Cierny kasel
katkal

Dobry den, budem vdacna za kazdu radu. Asi dva mesiace ma trapi kasel-suchy drazdivy najma v noci. Ale uz aj cez den, som z neho unavena-fyzicky aj psychicky. Vysledky krvi ukazali hranicne hodnoty na cierny kasel. Viete mi povedat co to znamena? Lekarka povedala ze musime opakovat testy, ale ja si neviem predstavit dalsie dva tyzdne bez liecby. Okrem toho beriem antihistaminika. Bola som na vysetreni ci nemam astmu-vyslo negativne.

Peterson

„na čierny kašeľ sa očkuje. Ak telo nemá protilátky, tak sa môže nakaziť hocikde kvapôčkovou infekciou. Ak ti zistia č.kašeľ, tak určite ti dajú vakcínu a malo by to pomôcť.“

Uff, toto robí z očkovania modlu... Ak sú v tele baktérie spôsobujúce čierny kašeľ, tak pridanie ďalších, hoci oslabených baktérií čierneho kašľa počas choroby nemôže pomôcť, ale naopak iba uškodiť, lebo sa tým iba zvýši počet baktérií, ktoré má organizmus problém zvládnuť.

Čierny kašeľ leči vitamín C, v niekoľko gramových dávkach denne. Najlepšie 3x denne po 2g práškový nechemický vitamín C z nejakého e-shopu so zdravou výživou.

efi

Katka,
čierny kašeľ je v poslednej dobe mimoriadne rozšírený a prejavuje sa práve dlhotrvajúcim dráždivým kašľom, ktorý sa zhoršuje v noci... Zažila som si to v lete - aj keď si bola očkovaná v detstve, časom sa imunita stráca a môžeš ho chytiť znova. Ak boli hodnoty hraničné, je možné, že hladina toxínov sa už znížila a telo si pomohlo samo. Čierny kašeľ sa lieči silnými širokospektrálnymi antibiotikami - možno by bolo dobré skúsiť sa spýtať lekárky, či ich nemáš začať brať. Na samotný kašeľ trošku pomáhajú sirupy, ale hlavne to musí časom prejsť...
Držím palce :)

janab

na čierny kašeľ sa očkuje. Ak telo nemá protilátky, tak sa môže nakaziť hocikde kvapôčkovou infekciou. Ak ti zistia č.kašeľ, tak určite ti dajú vakcínu a malo by to pomôcť. Treba to liečiť. Skús na kašeľ si urobiť sirup : čiernu redkvičku umyj a nakrájaj na hrubšie plátky. Daj do hlbšej mištičky a každý plátok posyp kryšt. cukrom a navrstvi to. Daj do chladničky a pustí to sirup. Sirup môžeš brať neobmedzene, neuškodí ti. Čierna redkvička má veľmi silné sylice, ktoré liečivo pôsobia na priedušky a pľúca,dezinfikujú dýchacie cesty od mikrobov ..ja s tým mám veľmi dobré skúsenosti.