s skola - vybrala som si dobre?

Príspevok v téme: s skola - vybrala som si dobre?
ukuuuo

som prvacka na obchodnej akademii a mam trochu pocyhbnosti o tom ci som si vybrala dobru skolu...

tu studujem ekonomiku, ale to urcite nie je cesta ktorou chcem ist..a mam strach ci bude mozne sa nejak prepracovat k uplne inemu smeru na vs..mozno umeleckemu, to by ma bavilo omnoho viacej, ale problem je ze nemam ziadne kulturne vedomosti ktore vysoke skoly umeleckeho zamerania vyzaduju a tu sa to nenaucim..

mozno aj nieco ine, len neviem ci sa to bude dat, ked tu budem vyucena za ekonomku..rozmyslam co s tym, ci nebolo lepsie ist na gympel a potom sa rozhodnut..ale zase celu zakladku som flakala a neviem ci by ma vzali..moje znamky nikdy neboli nijak uchvatne..

tak co myslite, som odsudena pohybovat sa len v ekonomickom smere alebo by bolo mozne sa z toho potom vykrutit a dostat sa na vysku uplne ineho zamerania?:(

rew

ukuuuo> poznam medikov ktori na medicinu isli z OA.. v tom by som nevidela problem.. na gymnaziu sa toho o umeni nenaucis o nic viac(mozno tak o literarnom)..ked uz, tak konzervatorium, ale to zalezi od toho aky umelecky smer mas na mysli.. takze pekne sadni za web a hladaj kruzky.. pripadne zajdi do najblizsieho centra volneho casu a prezri si nastenku.. zazelaj si pod stromcek nejaku kvalitnu encyklopediu..

mmmxxx

Ak ťa baví umenie, tak sa mu venuj poobede, prihlás na krúžky (asi už na ne aj chodíš) a v škole sa snaž potiahnuť aspoň kocoročné známky. Inak na umelecké VŠ sa robia talentové skúšky, takže vôbec nezúfaj, to, čo ťa zaujíma si pomaly študuj doma. Ak by si fakt chcela prestúpiť, aj napriek tomu jednému roku, ktorý stratíš, tak by si mohla aspoň skúsiť konzervatórium alebo umeleckú strednú, kde sa tiež robia prijímačky, takže vysvedčenia ich nezaujímajú. Neboj sa. :)

monica gazpio

P.S. Okrem športu ma baví aj fotografovanie, ale problém bol a je, že tam sa robia prijímacie skúšky z fyziky, ono, naučila by som sa, ale, ak vtedy by videli známku na vysvedčení z fyziky, z ôsmeho ročníka, ktorá nebola práve najlepšia, tak neviem. A okrem toho, vtedy digitálne fotoaparáty neboli.

monica gazpio

Problém je v tom, že školský systém je zle nastavený, proste min. 70 % ľudí študuje, to, čo ich nebaví, iba preto, aby mali, ako sa povie, chlieb v ruke, ale to je zle, lebo je veľká pravdepodobnosť, že budú pracovať v oblasti, ktorá ich absolútne nebaví, iba pre výplatnú pásku a celý život min. do 70 roku života, ak dožijú, čo pevne verím, že to nebude tvoj prípad, milá ukuuuo. Tiež som na tom podobne, síce so skončením stredného odborného učilišťa a to dokonca bez maturity, ale takisto som veľmi nemala na výber. Mňa skutočne bavil šport, t.j. beh, plávanie, turistika, cyklistika a najnovšie ma baví aerobik, pôvodne som chcela ísť na nejakú športovú školu, ale v tej veci bol háčik, že žiadna stredná športová škola nie je, iba športové gymko, a to by na mňa bolo moc, keďže nevynikám IQ genialitou. A chcela som ísť na nejakú výšku tohto smeru, tiež som bola nútená ísť na školu, ktorá ma absolútne nebaví, iba preto, aby som nejakú mala. Síce som ZDŠ neflákala, ale doslova vydreté som mala aj trojky. To, že si nemala ukážkové známky, s tým sa netráp, pretože vysvedčenia zo ZDŠ nebudú pri prijímaní na VŠ absolútne nikoho zaujímať, hlavné je, ako sa štúdiom aj správaním prejavíš na SŠ. Veľa šťastia. Držím prsty. :-)

ukuuuo

isla som sem preto lebo som si velmi vyberat nemohla..ine skoly uz boli pre ozajstynch flakacov, co skoncili zakladku so 4kami..a gympel bol zase na mna moc..aspon vtedy mi to tak prislo..teraz sa uz zacinam snazit a bojim sa toho, ze ak mi to tak aj nadalej vydrzi ci som to usilie nemala dat do niecoho co by mi viacej za to stalo :/

mate59

ekonomická je iste dobrá škola, ale prečo si na ňu šla, keď ťa to nebaví.Mala si ísť na gympel.Po absolvovaní ekon. školy sa ti bude ťažko študovať na škole umelec. zamerania.A treba poctivo študovať,flákanie sa ti zúročí v podobe neúspechu u maturity a nezloženia prí. skúšok na VŠ,preto usilovne študuj.

lioness_01

ukuuuo: neni si odsúdená na ekonomiku... ja som strednú školu skončila tiež ekonomického zamerania, a čuduj sa svete- študujem pedagogiku :)) a študujem ju preto, lebo som chcela, tak som zamakala počas SŠ a dostala som sa tam kam ma srdce ťahalo :)

držím ti palce