Krivý zub - druhý rezák

Príspevok v téme: Krivý zub - druhý rezák
rikky

Mám jeden problém, čo sa týka zubov. Keď mi začali vypadávať mliečne zuby, nemal som problém, až na jeden. Druhý rezák, čiže druhý zub na hornej čeľusti (u mňa konkrétne napravo) mi nechcel vypadnúť akokoľvek som sa ho snažil dať von. Druhé zuby mi už začali rásť a samozrejme, aj druhý rezák - lenže začal rásť za mliečnym zubom. Po čase mi mliečny zub vypadol a za ten čas narástol aj druhý zub - krivo. Teraz mám 16 rokov a mám s tým problém. Pri usmievaní to je vidno a keď rozprávam, vyzerá to, ako keby mám medzeru a žiaden zub, nakoľko je dosť vzadu. Strojček som nemal, neveril som, že by mi to vyrovnalo zuby tak, ako by malo. Teraz riešim, či si ten zub dať vytrhnúť a nasadiť na normálne miesto nejaký umelý - to zas neviem, koľko by stálo, takže ide tu aj o cenu, alebo počkať, či sa to trošku nevyrovná, aj keď šance tomu nedávam skoro žiadne... chcem sa preto spýtať, že čo s tým. Videl som pár ľudí, čo mali presne takto zuby ako ja, normálny chrup, až na tento daný zub. A pravdu povediac, mne samému to dosť vadí, len ako som spomenul, neviem čo s tým, najradšej by som si to vytrhol sám...

Zubkovavila

Navštív zubneho lekára a pravdepodobne znova strojček až potom, ako sa 8mičky prerežú.
Pretoze už ich nemá význam ani extrahovať.

Denkkkkaaaa

Neviem ci to tu este funguje , ale mam 18 rokov ,a pred cca 3-4 rokmi som nosila strojcek na zuby asi 2 roky , nemala som moc krive zuby , teraz mi rastu osmicky a predny zub 1 sa skrivil z mojej strany ten lavy . Strasne to vyzera ak to este funguje tak mi odpiste ... Dakujeeem

rrrrrr

Ak nechceš mať bolesti.Tak ani jedno.Spýtaj sa ho na retarnér ten sa dáva zo zadu,aby sa ti nevrátili zuby a aj aby sa ti napravili.

alenka_maxova

rrrrr, myslela som samozrejme zubara. Napriklad skusenosti jednej kamosky hovoria, ze kedze mala vela zubkov a vytrhli jej jeden z kazdej strany, vytvoril sa pre zuby priestor...vyrovnali sa jej po case a nepotrebovala strojcek. Ked som toto povedala zubnemu, povedal, ze to je hlupost. Bud mi odporuci stojcek, alebo korunku na zivy, zdravy zub....

rrrrrr

To si sa pýtala doktora,alebo stomatológa ? Ked ti vytrhne vedľajší zub,tak sa ti posunie.Ale ako ti bude vyzerať medzera ?

alenka_maxova

Mam otazku, mam otazku! :) Mam krivy zub, konkretne dvojku. Nie vzdy bol taky krivy, posledne dva roky sa takto zmenil. Zrejme tym, ze mi rychlo vyrastli vsetky osmicky a kedze mam vela zubov, vytlacili mi dvojku. Pytala som sa doktora co s tym a on mi ho chce zbrusit a dat nan korunku. Pride mi to velky zasah do zdraveho zuba. Ked som sa spytala, ci mi nemoze vytrhnut daky zadny zub a ci sa tym padom dvojka nevyrovna - neposunie, povedal, ze to sa urcite nestane. Vazne sa zuby nepoposuvaju? Mate s tym niekto daku skusenost? :)

beika

Rikky zdravý zub sa dá vytrhnúť, ale zubár, ktorému záleží na svojej práci a aj pacientovi to neurobí..
ďalšia vec je tá, že aj keď je korunka akákoľvek tak robí to problémy.. ja mám jednu vzadu, na pohľad je pekná, ale treba to čistiť dôkladne ináč nemáš nič príjemné v puse.. no a keď si nedáš korunku a ostane Ti tam medzera, tak tiež to nieje výhra.. lebo aj keď máš zuby teraz relatívne rovné, tak potom by sa Ti pokrivili, kvôli tomu, že by mali priestor sa rozťahovať..
toho, že by sa Ti vykrivili tie predné zuby (ak by si si dal ten strojček zozadu) by som sa nebála.. vtedy sa Ti hýbu všetky zuby a vyrovnájú sa aj so spodnými, aby pekne sedel zhryz..

rikky

máš pravdu.

rozhodne idem za tou zubárkou a viac neriešim... a keby to nevyjde tu, od 18 mám vybavenú prácu v USA takže tam si pekne zarobím a dám si urobiť pekné zuby :D:D a nech to trvá aj pol roka a nech to bolí ako chce... som ochotný sa obetovať :D

lost

Taka operacia, co mi povedal, by bola dolezita vtedy, ak by po vyrovanani vsetkych zubov nastala situacia ze by medzi hornou a dolnou castiou bola vpredu prilis velka medzera a nedalo by sa kusat :)
Ale to bol len moj specificky problem, takze kazdy to ma nejak inak :)