Môže to byť začiatok anorexie?

Príspevok v téme: Môže to byť začiatok anorexie?
Lady_Aivlis

Dobrý deň. Mám 15 rokov, výšku 165 cm a vážim 52 kg. Od druhej triedy nejem desiate (vyhadzujem ich) a už približne rok si nosím každý obed do izby, kde si ho dám do sáčku a potom vyhodím. So svojou postavou som celkom spokojná; nejem pretože som neni hladná. Môže to byť začiatok anorexie?

tak

Najlepšie, čo môžeš spraviť, kašli Ty nato, čo je anorexia, a kedy a ako, kašli nad tým, ani vôbec sa nad tým netráp, skús byť sama so sebou spokojná, teš sa, veľmi, ja nevidím, že by si mala problém,.....

michaella

Určite nechudni... Ja som tiež tak hlúpo rozmýšľala... Chcela som stále menej a menej... Skončilo to na 43kg a môj priateľ sa strašne kvôli mne trápil. Teraz mám 48 (pri výške 165cm) a som zo sebou spokojná... začala som cvičiť a cítim sa oveľa lepšie. Netúžim už schudnúť ani gram, konečne mám aj prsia ako normálna baba a nevyzerám ako hrkálka. Naozaj nechudni, iba si ublížiš.

freaky

ahojte chcem sa opytat aka je podla vas idealna vaha u 18 rocneho dievcata pri vyske168cm pred rokom a pol som mala 62kil a teraz mam 48 ale stale mi to pripada velmi vela chcelo by to klesnut este na 45 neviem ci je to normalne ale reakcie okolia su ze som velmi schudla no neviem ci je to len zavist alebo ako to myslia,preto som chcela vediet vas nazor.dakujem

Lady_Aivlis

Ďakujem veľmi pekne... Ale aj keď mame poviem že som neni hladná, povie že jesť musím. Viem že má pravdu, ale mne jednoducho skoro nič nechutí. Cez deň hlad vôbec necítim, iba ráno okolo jedenástej a aj ten o chvíľku zmizne...

zuzka1911

Či je to začiatok anorexie ??? Podľa mňa už si v začiatkoch anorexie od tej druhej triedy, kedy si prestala jesť desiate... Ak by si bola spokojná so svojim telom, nemyslela by si na to, že jedlo vyhodíš alebo si ho vezmeš do izby a tam ho dáš do sáčku. Normálny človek keď nie je hladný, proste len povie doma, že nie je hladný a nemusí klamať takýmto spôsobom. A nie si hladná preto, lebo máš stiahnutý žalúdok od nejedenia. Ale raz sa naješ, prídu výčitky a potom wc. Dávaj si pozor a ak myslíš, že s tým dokážeš ešte niečo sama urobiť, pokús sa !!!!!

mica 2

milá lady_aivlis, to nie je začiatok anorexie, to je už ROZVINUTÁ anorexia, tak sa správajú predsa anorektičky, že jedlo vyhadzujú...asi ešte máš šancu to zvrátiť, snaž sa, aby sa to neťahalo celé roky ako u mňa-15 rokov...je to peklo!!!

izabela neu

Marushik, mas pravdu, to je tiez velmi dolezita pripomienka :) kym ti z jedla este neni zle, tak papaj, pretoze ked ti zacne byt zle od zaludka po kazdom jedle, uz ani keby si chcela sa normalne nenajes, nicoho. Potom budes chodit po gastroenteorologoch a prezivat bolestive vysetrenia. A pravdepodobne, nechces skoncit na psychiatrii. Dobre ti radime Lady Aivlis, daj na nase rady.

jajka001_

oo boze, vyhadzovat jedlo, ake barbarstvo. mysli na tych, co nemaju co jest. ze tvoji rodicia musia na to jedlo pracovat. a ty ho vyhodis. to ho radsej niekomu daruj.

marushik

tak tak, ako vravi izabela...
moja, naozaj sa prinut jest, pokial ti z toho nie je zle tak aspon trosku si daj, lebo ani si len nevies predstavit do akeho pekla to vedie...
takze papaj, snaz sa, bojuj a vychutnavaj :)

izabela neu

Ahoj Lady Aivlis, presne takymto sposobom ako tu opisujes mi zacala anorexia. Najprv som prestala jest desiate, potom obedy, potom uz aj vecere a nakoniec som jedla jedno jablko denne. Aj ja som bola spokojna, kedze som nejedla a schudla. Ludia mi na zaciatku hovorili, ze dobre vyzeram, ale potom sa mi smiali, ohovarali ma aka som kost a koza. A vypadali mi vlasy, tocila sa mi hlava,mala som nizky tlak, bola som stale nervozna a mala depresie, uzatvorila som sa do seba, nestretavala sa s ludmi a oni prestali mat zaujem sa stretavat so mnou, ostala som sama, ostala mi uz iba rodina, ktora mi liezla na nervy, rodicov som nenavidela, stary rodicia do mna pchali jedlo, bola som stale unavena,az som sa nakoniec pokusila o nieco velmi nepekne. A o par rokov neskor moja anorexia prerastla aj do bulimie.
Takze dievca nezacinaj s tym, ranajkuj, obeduj, veceraj. Mozes trochu sportovat, ale s jedlom sa nezahravaj, lebo mozes s koncit velmi zle, ako ja a ostatne dievcata, a s takehoto zacarovaneho kruhu sa velmi velmi velmi tazko dostava.

Izabela