Bolest v krku

Príspevok v téme: Bolest v krku
Sasha88

Dobrý deň,chcela by som Vás poprosiť o radu, už asi 4 mesiace občas mávam pálčivu,pichlavú bolest v hrdle ,ktora smeruje az do usi.V oktobri som bola u obvodnej ,zobrala mi krv,krv na uzliny,spravila vyter hrdla a vsetko mam v poriadku,jeden hácik je aj v tom,že som straaaašny hypochonder a najhorsie je ze aj moja rodina si to mysli,vraj si tie bolesti len namyslam a tak..no moze byt na tom nieco pravda,ale aj tak vas prosim o radu..ďakujem :)

anng

Prečítala som si podobné prípady ako som ja, ale aj tak som sa nič nové nedozvedela. Ja mám problém už niekoľko mesiacov. absolvovala som rôzne vyšetrenia. bola som u krčného lekára, ten mi povedal, že tomám hrdlo v poriadku a môže to byť štítna žlaza, alebo krčná chrbtica. Robili mi steri z hrdla a našli mi nejakého bacila, to sa malo vyliečiť antibiotikami. Bola som aj u endokrinológa, to bolo v poriadku. Začala som chodiť aj na masáže. Tak stále nechápem prečo sa mi pevná strava zle prehltáva a škriabe ma pri tom hrdlo ako by som tam niečo mala? Fakt som z toho na nervy.

Sasha88

ozaj,asi som mala spomenúť aj to,že už ˇpár rokov mám zvacsenu pravu krcnu uzlinu,hned pod licnou kostou a tak isto mam zvacsenu aj pravu mandlu,ako by to navzajom na seba tlacilo,neviem mozno to ma nieco spolocne aj s tym..

RNG

Zabudni na psycholega, radsej sa zapis na kurz thai chi, yogy alebo nejakej meditacie s hlbokym branicnym dychanim a ber potrebne doplnky. Na ukludnenie je dobry L-theanine, 5-HTP a pripadne obcas St John's Wort a podobne.
Pi viac, telo to potrebuje.

Sasha88

Ďakujem Vám veľmi pekne,ja si už asi tie 4 mesiace namýšlam že mám rakovinu..RNG-je pravda že dosť malo pijem a mávam pocit vysušenia v hrdle..zajtra zájdem na krčné,síce sa veľmi bojím,ale hádam sa premožem..a ak to bude všetko v poriadku,objednám sa u psychologa :))

RNG

Palciva bolest sa velmi tazko namysla, takze tam asi budes mat nejaky problem. Niekedy to moze byt len bolest z vysuseneho hrdla, najma rano, kde clovek spi s otvorenymi ustami, moze to byt alergia a moze to byt aj cinnost niecoho, co lekari bezne nediagnozuju, ako vnutorne "nase vlastne" virusy.
Kazde z toho sa da ucinne adresovat potravinovymi doplnkami.
Inac znou opakujem, kazdemu odporucam brat to, co nam v potrave chyba a telo potrebuje, menovite
selen
zinok
jod
vitamin C E a D-3 a samozrejme
Probiotika

Simonella

v hrdle ? tak to moze byt aj stitna zlaza.. zajdi k endokrinologovi, ak ta to trapi.. a ak aj tam budu vysledky pozitivne, tak asi ten hypochonder naozaj budes :D