problém v novom zamestnaní

Príspevok v téme: problém v novom zamestnaní
Katarína J.

Dobrý večer. Potrebovala by som poradiť v jedne veci. Vyštudovala som gymnázum a ekonomickú nadstavbu. Odvtedy už 20 rokov pracujem v potravinárstve. Keďže obchod prebral do prenájmu nový zamestnávateľ,ten odo mňa vyžaduje osvedčenie o odbornej spôsobilosti v potravinárstve. No problém je, že som telesne postihnutá a takéto školenie sa robí len v okresnom meste a dokonca na treťom poschodí bez výťahu, a mne chodenie po schodoch robí veľký problém.
Viete mi poradiť, či sa takáto odb.spôsobilosť dá získať cez internet, bez osobnej návštevy? Resp. dá sa to nejak vybaviť ? Peňažná úhrada za vystavenie potvrdenia nie je problém.
Ďakujem.

AdamKrt

Katarína J.:

v takomto pripade vidim ako efektivnejsie, keby zamestnavatel mal vlastne firemne smernice, popisujuce vsetko, co hovoris a kazdy zamestnanec by si ich musel nastudovat a podpisat...

Inak, zavolaj tam, kde to vydavaju a povedz, ze mas problem so schodmi a skus sa dohodnut, ako Ti to mozu dat, dorucit.

Katarína J.

Adam - to čo spomínaš je zdravotný preukaz, toto je niečo iné. Tu sa jedná nar. o deratizácii, dezinfekcii, ako čo skladovať, teploty v chladničkách a také podobné. Ja som u starého zamestnávateľa pracovala len v kancelárii, tak som to nepotrebovala, ale teraz sa zdržujem aj na prevádzke a vyžadujú to odo mňa.

AdamKrt

Raz som mal pracovat v potravinarskej firme, ale na technickej pozicii, kde by som sa vobec nedostal do styku s potravinami. Firemna smernica vsak hovorila o tom, ze tiez musim mat to osvedcenie. V podstate sa jednalo o navstevu lekara a prehliadku, vysetrenie, pri ktorom zistoval, ci nemam nejake infekcne choroby. Na zaklade toho vystavil preukaz/potvrdenie, ci osvedcenie. Myslim, ze viac toho netreba.