Rosacea

Príspevok v téme: Rosacea
zaja

Dobry den
uz niekolko rokov trpim cervenanim pokozky na tvari - rosaceou - rada by som, keby mi niekto poradil pripravky na toto kozne ochorenie. vyskusla som vela druhov kremov a pletovych vod, ale po vsetkom scervenam, a tvar mi doslova horí. Momentalne pouzivam Biodermu - červenú radu, ale bohuzial bez vysledne. Aj samotne umytie čistou vodou mi sposobuje červenanie. Neni nejaky "babičkyn" recept na zmiernenie?
dakujem :)

margit

Skús si prestať umývať tvár vodou a v lekárni si kúp roztok Jarisch, je to veľmi dobré a hlavne to ukľudňuje.Predávajú ho aj v litrových baleniach.Pokiaľ tvoja kožná to vzdala, nájdi si inú.V každom prípade to treba liečiť, lebo ako som ti spomínala na sebe som zistila že sa to vekom zhoršuje.Tiež mám mastnú pleť.Je to úplne najhoršia kombinácia - mastná,citlivá,plus rosacea.Keby ti náhodou niečo zabralo,resp,pomohlo prosím ťa daj mi vedieť.jvavrinska@gmail.com.prípadne píš na mail.

zaja

aj ja mavam také obdobia. Taktiez také male pupáčiky". Vačšinou mi to drazdi cista voda, proste ked si umyvam tvar, alebo sa sprchujem..... A nedostatok spanku, ak sa malo vyspim, po zobudeni mi tvar horí. Co sa tyka kozmetiky v drogeriach -to uz nepouzivam davno, sem tam som si dala krem na tvar napr. niveu alebo niečo podobne, a hned svrbenie a palenie... mne tetracyklin ani tekuty dusik este nedavali,po asi 4 mastiach to dr.vzdala, s tym ze nevie čo na to a poslala ma do nemocnice, tam mi dali ten rozex. Na kontrolu chodit nemusim mi povedali, lebo si boli isty ze rozex pomoze. No bohuzial. Teraz mam krem od Biodermy cerveny DS+, mala som vzorku, par dni klud..potom som si kupila celu tubu a po par pouzitiach som nebadala ziadne uvolnenie. A mam mastnu plet s "lupienkami"..Myslela som ze mi bude pomahat na to morska voda..no mylila som sa...

margit

Mám obdobia keď mám pleť celkom v pohode a tiež keď môžem chodiť pomaly po kanáloch.Momentálne som v takom, je okrem červenej pleti mám aj drobné výražky,vyzerá to ako akné. Vždy mi kožná nasadí tetracyklín a tiež mi pleť zmrazuje tekutým dusíkom. Kozmetiku si kupujem zásadne v lekárni,všetko na citlivú pleť,bez parfému,konzervantov.Momentálne používam Avene rada Antirougeurs,mlieko a čistiace tonikum.Neviem odkiaľ si,ale celkom dobré výsledky sú s ošetrením laserom. Klinika Paracelsus,Mudr.Baumgartner.Robí sa to v zimných mesiacoch. Predpokladám,že ty máš rosaceu I.resp.druhého stupňa.Samozrejme pokiaľ je slnko používam z Biodermy krém 50.Môžeš si vybrať na suchú alebo zmiešanú a mastnú pleť a na to si dám ešte makeup kvôli maskovaniu.V podstate celý čas niečo testujem.Vyliečiť sa to nedá treba to len udržiavať.Tiež som bola hospitalizovaná.Máš obdobia kedy to máš lepšie? ČO ti zhoršuje stav?

zaja

Ahoj Margit
jasne čitala som v teme make-up. ja ju mam 10 rokov. Samozrejme ze som bola u lekarky, ale poviem ti tolko masti a kadečoho mi dala, ze uz si ani nazvy nepamatam. Bola som aj hospitalizovana v nemocnici. Tam mi dali myslim "roszex" to mi tak 2 dni ukludnilo ale potom opat cervenanie a palenie. Vyskusala som X kremov, vies o čom hovorim...ako som pisala pouzivam biodermu a ani ta mi nezabera....pouzivas aj pletove vody a pod? ....fakt uz nechcem do drahych kozmetik vrážat ked mi nepomozu

margit

Ahoj Zaja,ohľadne make-upu som ti odpovedala, čo sa týka liečby,neviem či si už bola u kožnej lekárky , ak nie,tak čo najskôr ju vyhľadaj,lebo toto ochorenie sa zvykne vekom zhoršovať.Treba sa s tým naučiť žiť a tiež nezanedbať liečbu a prevenciu.Ak máš nejaké otázky odpíš, rosaceu mám už 20 rokov.