Depresia - Uvedomenie

Príspevok v téme: Depresia - Uvedomenie
NaČoMeno

Dlhé roky trpím na depresie, mala som niekoľko stresových zážitkov - tráum, ktoré ma ovplyvňujú nevedome dodnes. Depresie tu boli stále, ale striedala sa medzi nimi lepšia a horšia fáza. Mala som zlý psychický vývoj od detstva, čo mi zostala dodnes.
Mám za sebou zlý a ťažký rozchod. V podstate som už vyše pol roka vo fáze zapierania si ho a nepripustenie si skutočnosti. Môj stav sa zhoršil. Mám suicidné myšlienky, neviem spať, alebo naopak spím aj tri dni, ktoré som v posteli, kedy sa mi nechce ani vstať a vykonať základné biologické potreby. V podstate prichádzam do stavov, kedy mi je všetko fuk. Býva mi zima, alebo mávam návaly tepla. Menštruáciu som stratila, už mi neprišla ani po umelom vyvolaní, začalo u mňa spomalenie štítnej žľazy, nemám síl sa už ani hádať, väčšinou času trávim sama doma. Nevládzem ani čítať, len občas udržím myšlienky. Už neviem ani plakať, len pri vyhrotenej situácii to už nevydržím. Len som sa potrebovala vlastne zdôveriť. Doma ma nikto nepočúva, priateľov nemám.

bella12

NaČoMeno,

ak sa chceš skutočne zbaviť depresií, musíš odstrániť ich príčinu. Podľa toho, čo píšeš, máš v sebe viac nevyriešených bolestivých tráum z minulosti, detstvom počínajúc a tým rozchodom končiac. Lieky Ti môžu pomôcť, ale samotné Ťa nevyliečia. Potrebuješ otvoriť tú pandorinu skrinku so svojimi bolestnými spomienkami z minulosti a správne ich spracovať. Ich utláčaním do úzadia len udržiavaš stav depresie, v ktorom si teraz. Každý z nás sa podvedome bráni bolesti - a tej sa nevyhneš, ak začneš vyťahovať bolestné veci z minulosti. Ak sa pre to s pomocou psychológa odhodláš, budeš prežívať bolesť obmedzený čas a táto bolesť bude mať liečivý účinok až nakoniec zmizne; ak však necháš tieto traumy i naďalej pochované na dne svojej duše, budú Ti znepríjemňovať celý zvyšok života. Je to ako zle zhojená rana, ktorá hnisá - kým tú chrastu nestrhneš a ranu poriadne nevydezinfikuješ, nikdy ranu nevyliečiš, budeš mať stále v tele zápal.

kzp

Ja som tiez toho nazoru, ze treba vyhladat psychiatra a psychoterapeuta. Mne lieky nedavno z podobnych stavov tiez pomohli a rozpravat sa chodim k psychoterapeutke, tej na mne zalezi, tiez nemam priatelov. Nemas co stratit.

Janci MD

Poznam ten pocit. Tiez nemam priatelov, rodine na mne nezalezi a jedina osoba ktoru som kedy miloval o mna nestoji. Ale suhlasim s predchadzajucim prispevkom, lieky skutocne pomozu.

Janci MD

Poznam ten pocit. Tiez nemam priatelov, rodine na mne nezalezi a jedina osoba ktoru som kedy miloval o mna nestoji. Ale suhlasim s predchadzajucim prispevkom, lieky skutocne pomozu.

jajka001_

urcite chod za lekarom, pri stave, aky mas, ti pomozu len lieky, plus terapia. ale tie lieky ta vytrhnu z toho najhorsie, z apatie, letargie, budes sa citit lepsie. chod cim skor, neodkladaj to.