prestaňte sa dietovať a začnite sa hybať!!!!

Bartas

t333 dobre hovoríš.
runa si dovolím prispieť svojím kúskom.

www.kpo.cz
články 1.2.3. a časti. je to síce len z pohľadu cyklistického, ale myslím že toto sa dá aplikovať aj na iné športy. aspom princíp

RNG

Nuz ciste z mikrobiologie,
dlhsie tukove retazce(C 16 az C 22) nevie telo priamo spalovat na vyrobu mechanickej energie.
Stredna dlhe retazce(C6 az C 12 ako su v kokosovom oleji) vie spalovat aj rovno na vyrobu mechanickej energie.

Co sa vselico pohovori v dietetike a telocvicniach su casto len rozpravky. Tak isto kalibracia na roznych zariadeniach je velmi pochybna.
Jedno je ale celkom jasne, ze treba cvicit a najma si precvicit kazdy sval v tele, lebo od toho zavisi lymfaticky tok, cistenie a odmorovanie tela, co je ovela dolezitejsie pre zdravie, ako par kil naviac alebo menej.

jankaaaaaaaa

mala by si si nieco o tom precitat skor ty, pretozee je zname ze ruk sa spaluje az po 20-30 minutach aerobneho cvicenia. snad ti bude stacit tento dokument ako dostatocne doverihodny..
www.regecentrum.sk

t333

5, 10, 20, 30 min. ...
to je jedno tuky sa zacinaju spalovat hned. skor ide o tepovu frekvenciu... ista tepova frakvencia je idealna na spalovanie tukov. pri vyssej uz to paluje viac cukrov a menej tukov. to len tak v skratke...
nechce sa m vysvetlovat to. dajte si do googlu> spalovanie tukov a tepova frekvencia a nieco si o tom precitajte, ale zas aj torsku rozmyslajte ktore zdroje su doveryhodne. nie vsetko co najdete na nete je pravdive. vid rady z diskusie niezsie.

kiiwii

ale my sa nevzdavame!! :D este som sa chcela opytat ze ak si vo fitku na steperi nastavim FAT BURN ukaze mi ze si mam udrziavat pulz srdca na cisle 128.. ale ak udrzujem na 128 palim ovela menej kalorii ako ked si idem svojim tempom.. tak mam udrziavat tych 128 aj ked palim menej kalorii??? som z toho zmatena.. bojim sa ze ak udrzujem vlastne tempo ze nepalim tuk ale naberam svalovu hmotu a to ja naozaj nepotrebujem :D chcem len chudnut z tuku

carey

ja som zas pocula ze po 20 min az 30min cize asi toto bude realnejsie... skoda ze to neni apson po 10, kedze po 40min idem okvecnut :)

kiwii

ja zas mam tiez taku znalost ze tuky sa zacinaju plait az po 30 minutach intenzivneho behu, bud som sa to ucila v skole alebo to mam z nejakej knihy... ale tiez o tom viem... ci je to uz zalozene na pravde neviem podlozit ale podla mna na tom nieco bude

t333

jankaaaaaaaa,
prestan sirit blbosti.
palneie tukov po 30 minutach je mytus.
cury a tuky sa spaluju od zaciatku cvicenia naraz. rozdiel je len v tom, ze s dlskou cvicenia sa meni pomer - menej sa spaluju cukry a viac tuky, ale ten rozidel je minimalny.

kiiwii

pretoze ked som posielala prvy prispevok nastala nejaka chyba a tak mi napisalo ze taky nick uz niekto pouziva.. ale pritom ho tam hodilo.. chyba zrejme nejaka..