Manažment - turizmus a hotelierstvo

nokiwoa

sweater - nesuhlasim tak uplne. Viacere skoly dnes chrlia nezamestnanych, nielen FM ... okrem toho, dnes malokto robi to, co v skutocnosti vystudoval.. mozno tak pravnici, lekari .. ale poznam aj pripady, kedy MUDr. robia v poistovniach :)) Takze tak ... :)

sweater

tak tak decka, nechodte studovat manazmenty, tolko absolventov chrlia, ze keby boli vsetci zamestnany, nemal by kto robit co by vsetci len ´manazerovali´

xy:)

vacsinou na vysoke posty neobsadzuju ludi bez vs, ak chces robit nieco take, titul k tomu potrebujes, jedine ak by si mala konexie a dostala sa tam bez titulu. cr nie je iba o hoteloch a cestovkach, ale aj o leteckych spolocnostiach, roznych organizaciach a pod. je tam toho strasne vela, kde sa da uplatnit (na slovensku ponuka taka bohata nie je, lebo tu cr prakticky ani neexistuje), ale to sa vacsinou uci prave na skolach, kde sa cr studuje :))

jankaaaaaaaaa

ale predpokladam ze turizmus a hotelierstvo je odbor. a to je uz fakt dost na nic. s takotou sokolou clovek nema ziadne moznosti. akurat sa zamestnat v hoteli ci v cestovke, ale na takych poziciach pracuju ludia bez vysokej skoly ale s ovela dolezitejsimi predpokladmi ako je vystudovana vysoka skola v odbore. co sa akoze uci? ake typy hotelov existuju? zemepis?

jankaaaaaaaaa

ja mylslim ze na taketo pozicie vysoku skolu absolutne netreba. uz je to biznis VS ze robia take odbory a katedry, ktore su uplne nepodstatne, len preto aby nalakali co najviac studentov a mali z toho zisk.