nevhodne sexualne spravanie u trojrocneho?

Príspevok v téme: nevhodne sexualne spravanie u trojrocneho?
janajjj

Dobry vecer. Mam dotaz ohladne mojho synceka, je to mily a usmievavy chlapec, momentalne v obdobi vzdoru...v poslednej dobe riesim ale iny problem...akoby sa stalo, ze si vsimol, ze mu je prijemne dotykat sa zenskeho tela a chce to stale opakovat... ked vidi mna, alebo jeho babicku, chce, aby sme si vyzliekli nohavice, ze je akoze doktor, potom sa dotyka tela, pripadne si aj lahne a dokonca sa i vzrusi...tak tu hru sme uz nedovolili...ale zacal zase robit to, zesa zavesi na nohu, celu ju objime a pobozka, alebo trosku olize na stehne, a opat ho to vzrusi (ma viditelnu erekciu)... naozaj ma to strasi, dnes dokonca vymyslel hru akoze na rybku, ze on ma akoze chyti, lebo je rybar a rybku zje...lenze to jedenie znamenalo opet dotykanie a bozkanie roznych casti tela...co ked som videla kam to smeruje...hned som to zastavila.... je taketo spravanie normalne u trojrocneho? ako mam reagovat? doma nic podobne nevidel,a neverim, ze v skolke ano... skor sa mu len stalo ze to akosi mimochodom raz precitil a sa mu to pacilo a teraz to chce opakovat.... co stym?

cienka

chlapec spoznal, že mu je to príjemné a udetí je ešte normálne, že v prvom rade uspokojujú svoje potreby. Hranie sa so sebou a detská masturbácia sú častá. Niekedy si tým dieťa saturuje iné potreby (častá masturbácia je problémom domovákov). Váš syn len zistil, že si takýmto spôsobom môže vyrobiť príjemný pocit a pochopiteľne ho chce opakovať. Nezakazujte mu a v žaidnom prípade mu nehovorte, že je to zlé a zakázané (veľa sexuálnych porúch má korene v detstve). Neodmietajte mu svoju blízkosť, aj keď sa cítite trápne, doprajte mu Vaše dotyky, ale len v medziach, ktoré sú primerané. Odveďte jeho pozornosť od masturbácie inými aktivitami. Ja som iba učiteľka, ale v škôlke sa aj takéto veci stávajún a vtedy deti zamestnávame ináč-hrou, pohladením po vláskoch a hry usmerníme želaným smerom. Ak by sa jeho správanie stupňovalo, alebo by ste mali pocit, že ho nezvládate - navštíviť psychológa nie je hanba, vždy Vám pomôže a je to odborník, ktorý pozná a rieši aj horšie veci.

lioness_01

sweater, jasné že je to možné... trojročný chlapec môže mať v pohode erekciu... ale skôr by som povedala, že si to ani neuvodomuje....

sweater

suhlas s lioness, urcite ho zato netrestaj alebo nieco podobne, skus ho priviest na inu cinnost. pocul som ze to male deti robievaju, teda skor ze si zvyknu robit sami sebe dobre, ale ze ma tvoj syn erekciu, to ma trocha sokovalo :) netusil som ze je to vobec mozne.

lioness_01

netreba navštíviť psychológa (zatiaľ)... len chlapcovi skúsiť vysvetliť, že toto sa NESMIE a NEROBÍ ! a hlavne snažiť sa nereagovať keď s tým začne štýlom, že zakazovať a tak... proste zmeniť činnosť, odviesť pozornosť, keď sa tak bude chcieť hrať, tak sa ho pokúsiť zamestnať niečim iným....

ak by som neprestalo alebo sa to stupňovalo, tak až potom vyhľadať psychologa...

jankaaaaaaaa

dieta v tomto vek spoznava svoju sexualitu, ale toto spravanie je tricha prehnane. treba navstivit psychologa