17-rocna prehliadka a kontrola zraku

Príspevok v téme: 17-rocna prehliadka a kontrola zraku
lolz

Zdravim, prosim Vas neviete ake snellenove optotypy sa vyuzivaju pri tychto kontrolach? Tie bezne, ktore su u ocneho (zacinajuce na T - FU - CNE - VPOZ, atd..) alebo ine? Nemam vo zvyku podvadzat, ale teraz je to viac nez nutne.. Pre info, snellenove optotypy znamenaju tabulku s pismenami.

Prispevky typu "sam sebe skodis" a pod. si nechajte prosim Vas pre seba, kedze nemate sajnu aka je situacia.

Vopred dik

lolz

pravdupovediac, mam optic neuritis (alebo inym slovom retrobulbarnu neuritidu; zapal zrakoveho nervu) na lavom oku a kedze to matka zvlada dost tragicky, tak som jednoducho "urychlil" liecbu ;D. Beriem to sportovo, nelimituje ma to a navyse robim to co mam najradsej, klamem. Ono keby som zacal citat pravym okom bez toho ze by sestricka ukazovala pismena, tak by som z toho vyssiel vitazne, ale v pripade ze by tam obskakovala, tak by to bol mensi problem, kedze musim maximalne zaostratit aby som minimalizoval ten flak (na optotypoch na ON prejavuje ako biely flak)

ariana3

lolz, na pamäť sa môžeš spoľahnúť, ak ti dá čítať písmená po riadkoch, ale ak bude vyberať určité písmenká a ty uvidíš jednu machuľu, nebudeš vedieť, či je to tretie, či piate písmenko v riadku.

lolz

Ten je na tom inak ako ja... ;D tu neide o dioptrie, ale o nieco uplne ine. Pamat mam sice perfektnu, ale v takejto "hranicnej situacii" by som predsalen siel na istotu.

lost

Potom dopadnes ako ten Jessie z kresleneho serialu Trieda cislo 402..

Podvadzal a tabulku vymenili ;)

a potom nosil veeeelke dioptrie :)

No ja by som to urobil tak, ze by som si zapamatal pismena hned pri prichode do ambulancie, teda este pri predstavovani sa..

A hold,ak nie je pamat taka dobra, tak smula.

PS: ked ti povie zakry si oko, len ho zakry, nemackaj ho, lebo budes vidiet rozmazane (ako ja na testoch na vodicaku)

lolz

Som si vedomy ze existuje aj takato cesta, ale tu si necham ako poslednu, kedze tych optotypov je relativne dost, i ked mne stacia jednoduche pismena :>