To sa s tým fakt nikto nestetol ? :(

Príspevok v téme: To sa s tým fakt nikto nestetol ? :(
Barbora_Bn

Ahojte , pred zhruba pol rokom , keď som sa naťahovala pred tanečnou ,sa mi stal úraz . Pri robení šnúry sa mi zvrtla ruka a počula som hnusný zvuk akoby sa mi niečo zlomilo alebo tak a ostrú bolesť , pri ktorej som mala pocit ,že sa už nikdy nepostavím . Tri krát som bola u obvodnej , vždy mi len povedala to nič neni kúp si masť . Tak som začala hľadať sama . Bola som na sone a resonancii , kde nič nebolo . Mala som doma rôzne maste a podobne . Skúsila som elektoliečbu . A pohyb som úplne vynechala , kôli neustálej bolesti . Bola som u dvoch športových lekárov a obaja povedali ,že to je poškodený úpon na nohe ( stehenný sval zozadu , pod zadkom ) . Jeden ma poslal na razové vlny , tie som ešte neskúšala , pretože len vstupná prehliadka je viac ako 81 eur a druhý mi dáva obstreky ( má ich byť desať ), dáva mi injekciu do chrbta a do nohy , občas aj dve do chrbáta . Lenže už mám pred sebou len dva obstreky a vôbec mi to nepomohlo a stálo to naozaj hodne .

Chcem sa spýtať má niekto skúsenosti s poškodeným úponom, či natiahnutým svalom ? Už fakt neviem , kde sa na to spýtať alebo čo skúsiť .

Za odpovede veľmi pekne ďakujem .

jankaaaaaaaaa

ja som mala natiahnuty sval na ramene, nebolo to nic hrozne, len som citila bolest pri istych pohyboch a niektore som vobec nemohla vykonavat (napr. poskrabat sa na chrbte), batoh na chrbat som si tiez davala s obtiazami. a neliacila som to nijako, len obmedzovanim pohybu a preslo to asi po roku a pol..

Barbora_Bn

Uhlie - bolest citim stale ale miernu , neopucha to , ani vtedy ked sa mi to stalo tak to nebyvalo opuchnute
A viem , ze to nesmiem namahat , ale je to uz skoro 9 mesiacov a je to bez zmeny , predtym som aj skusala pohyb a podobne ale od maja som nerobila vobec nic .
A tiez viem , ze to potrebuje cas , len ma to stve pretoze pred tym ako sa mi to stalo som mala vazne problemy s klbami , trvalo to dva roky . Cize uz skoro 3 roky nemozem robit to co chcem ... Len cakat

ivanka.q

mne sa vyklbilo koleno a trvalo to skoro trištvrte roka, kým som bola ako bolo predtým...mamine bolelo rameno vyše roka, dokonca jej občas aj akoby chcelo vyskočiť, vyskúšala obstreky, elektroliečbu, parafín, cvičenia ale aj tak to trvalo rok, kým sa dala do poriadku...otcovi vyskočila platnička a už 4 mesiace trpí,ale zlepšuje sa to milimeter po milimetri..

chcem tým povedať, že všetko chce svoj čas..ak ti vyšetrenia nič neukázali, treba vydržať a nenamáhať sa...to sa zahojí, len to pôjde pomaly..

uhlie

Aha, myslel som, ze to bola ina slacha. Ritna slacha sa neda znehybnit a ani sa to nerobi. Ale je dost velka, takze sa len tazko roztrhne. Hlavne to nesmies namahat. AK s tym mozes hybat, neopucha to a citis len miernu bolest, tak by sa to malo samo zahojit. Ale moze to trvat dost dlho.

Barbora_Bn

Mne bolo len povedane , ze to je poskodeny upon , tak neviem ... Kazdy den mam tlmenu bolest v nohe , obcas ked spravim zly pohyb tak to citim viac. Ziadne zhorsenie , ziadne zlepsenie uz od demecembra . Strasne ma to trapi , pretoze chcem cvicit ale hlavne tancovat a takto nemozem nic , len sediet a to je vsetko . A ako znehybnit ? To je miesto tesne pod zadkom zozadu , cize ho stale pouzivam uz len pri chodzi . A on mi hned povedal , ze mi da 10 obstrekov a bude pokoj . Lenze po 8 necitim nic , len dalsiu bolest v chrbate , lebo ma vzdy naprava a dava tie injekcie .I dnes mam dalsi obstrek a vobec neviem co mam robbit , pretoze uz ked su zmateni lekari tak fakt netusim kto by mi vedel pomoct . A on o inej liecbe vobec nehovoril , pretoze on si je isty ,ze mi to uz pomohlo aj ked mu vzdy poviem , ze to je bez zlepsenia . Aj sa mi chvilu zdalo , ze to lepsie je , ale to len preto ze nebola skola , ze som bola stale doma a nic nerobila . Zajtra zacina skola a ja som fakt mimo ...

uhlie

Ak to mas len natiahnute, tak to potrva aj rok, kym sa ti slacha skrati do povodneho stavu. Obzvlast ked nie je znehybnena noha. Ked to mas ale natrhnute, comu by zodpovedal aj ten zvuk, tak ti to mal lekar skusit aspon ciastocne znehybnit ortezou , alebo sadrou, lebo by sa slacha mohla pri pohybe roztrhnut. Ak ju mas uplne roztrhnutu (to by si ale nemohla v urcitom smere vobec hybat nohou), tak tam by pomohla len operacia. To ale asi nebude tvoj pripad.

Ak ti to ale stale opucha aj po dlhej dobe (niekolkych mesiacoch), tak mozes mat nalomeny klb. To by ale bolo vidiet z rontgenu.