Intolerancia laktózy

Príspevok v téme: Intolerancia laktózy
Robo274

Dobrý deň. Muž, vek 32, výška 180, váha 75.
Rád by som vás poprosil o radu. Dosť často ma bolieva brucho. Jeden, dva dni a prejde to. Robili mi pred pol rokom aj gastroskopiu, zistili zápal žalúdka v antru, a duodend.reflux. Veľmi často sa mi aj grgá, ale nadmerne, až mi to je nepríjemné. Skúšal som vynechávať aj nejaké potraviny a nápoje a zisťovať čo mi robí dobre a čo nie. Za posledné dva týždne ma dva krát rozbolelo brucho, ani to neviem presne definovať v ktorej časti, nejak v okolí pupka. A mám také slabé krče, ako keby som potreboval pustiť vetry , no nejak to neide. Vyskúšal som aj espumisan no nejak bezvýsledne. Spozoroval som v posledných dvoch prípadoch bolesť nastúpila po požití mliečných produktov. Naposledy po raňajkách kde som jedol pečivo, viac masla, šunková saláma a káva s mliekom.
Začínam rozmýšlať nad tým, či nemôžem mať intoleranciu na laktózu alebo niečo iné. Avšak hnačky nemám, iba niekedy a stolicu mávam pravidelne každý deň. Je možné že by sa mi tá intolerancia objavila až teraz keď mám 32. A mohlo by ísť o intoleranciu, aj keď nemám hnačky?
Ku gastrológovi som objednaný koncom novembra, tak vás prosím zatiaľ o nejakú radu alebo skúsenosti, lebo som už z toho na nervy. Mimochodom obvodná doktorka mi brala krv a dala tam spraviť aj vyšetrenie, myslím si že na tú intoleranciu.
Vopred vám ďakujem.