Odchod z práce

Príspevok v téme: Odchod z práce
Prskalka

Pred cca dvoma týždňami som nastúpila do svojho prvého zamestnania. Nevedela som ani presne ako to v tom zamestnaní funguje, ale keďže na mňa dosť tlačili našla som si ho v priebehu pár dní.

Hneď na pohovore mi bolo zvláštne prečo sú tam všetci zamestnanci taký zamračený. Práca sa zdala byť jednoduchá, ale len na začiatku.

Hneď v prvý deň som po školení skúsila ako mi to pôjde. Už vtedy som pochopila že je to psychicky náročnejšia práca. Len pre informáciu, jedná sa o prácu v Call centru, aktívny telemarketing.

Prvý deň som ako tak vydržala ale potom to šlo dolu vodou. Bez prestania som v kuse volala novým a novým ľudom a dokookola opakovala to isté, dokonca v inom jazyku, takže to pre mňa je dosť náročné. Mám len 3 prestávky, 10 minútové, neplatené. Cez ne sa ani nestihnem najesť. Počas pracovnej doby musím v kuse volať. Okolo chodí vedúca a kontroluje či voláme, keď sa jej ukáže na monitore že dlhšie ako nejaký čas sme nevolali už na nás kričí že máme volať. Som tam stále pod dohľadom, na záchod môžem ísť len s dovolením a cítim sa tak ako v škole na zlej hodine. Nie ako v prvej práci. Na ktorú som sa inak tešila.

Keď prídem domov nič nespravím pretože hodinu ležím psychicky vyčerpaná a rozmýšlam čo všetko mi ľudia dnes povedali, koľký na mňa nakričali nech neotravujem a koľký mi v telefóne nadali, v lepšom prípade hneď zložili. Dnes som prišla domov s plačom, pretože som musela v práci hodinu stáť na nohách, dokým som neurobila zmluvu a jeden chlap na mňa naozaj hnusne nakričal. Vždy po práci ma celý deň bolí hlava, v práci je strašný hluk, zvučia tam dohromady 3 rádia ktoré hrajú odlišné pesničky a stále počujem dookola to isté čo musím hovoriť aj ja od mojich kolegov.

Dnes som si povedala že ak to takto pôjde ďalej tak to nevydržím a zbláznim sa. Myslela som že po týždni to bude lepšie, že je to len začiatkom lenže bolo to horšie a horší sa to každým dňom. Tlačia na mňa aby som uzavrela viac zmlúv. (Po telefóne naozaj tažko človeka presvedčiť alebo mu niečo vnútiť :-( čo neznášam).

Takže som sa rozhodla že s práce odídem. Lenže neviem či mi vyplatia mzdu keď normálne by som ju mala dostať až o mesiac a pol, lenže toľko tam nevydržím. Osobné ohodnotenie asi nedostanem, pretože mám málo uzavretých zmlúv.

Momentálne robím na dohodu o pracovnej činnosti, to sa má ale po mesiaci zmeniť na normálnu zmluvu. Prosím môžem odísť s práce len s tým keď donesiem zamestnávateľovi osobne list kde bude napísané že dohodu o pracovnej činnosti ruším? Vyplatí mi zamestnávateľ mzdu aj keď som tam vydržala len dva týždne? Prosím poraďťe :-(

Prskalka

staravrana - ďakujem. Verím že raz budem mať takú prácu do ktorej sa budem tešiť :-) a ktovie, možno časom začnem podnikať a nebudem sa musieť nikomu zodpovedať a podriaďovať. Lebo tam to bolo ťažké, veď som bez súhlasu nemohla ani na toaletu.

Prskalka

Len ja som taká že som sa proste bála, bála som sa že sa nenaučím byť v novej práci úspešná, že to nezvládnem. Čo ak nebudem vedieť čo mám robiť a tak.

Toto sa na začiatku zdalo jednoduché, veď len klikať a telefonovať. Netušila som aká je to makačka.

Teraz mi už došlo že sa nemám báť. Radšej skúsim ako mi to pôjde niekde inde. Pretože táto skúsenosť ma naučila že nieje vždy všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá. Malo mi to napadnúť hneď ako som v prvý deň v práci videla tie nešťastné tváre. Mimochodom stále prijímajú nových ľudí a vždy vezmú každého, až na to že sa ho nespýtajú či s prácou súhlasí, oni to berú ako hotovú vec, ani si prácu poriadne neskúsiš a už ti pchajú pod nos dohodu o pracovnej činnosti :-(.

To by som chcela - prácu do ktorej sa budem tešiť. Bola som plná očakávania a ideálov keď som tam šla, veľmi som sa sklamala. Hlavne preto lebo to bola moja prvá práca. Nečakala som zázrak ale určite nie prácu kde cítim nervozitu v žalúdku už len keď idem okolo tej budovy. Nevraviac o tom že v noci sa mi ťažko spáva.

modráčik ozvem sa ti ale neviem či mi budeš môcť pomôcť :-( ale ďakujem.

staravrana

Prskalka, vsetko zle je na nieco dobre.
Pride novy job a o to viac si ho budes vazit po takejto skusenosti ver mi.
Viem aka je situacia u nas na prac.trhu a tiez som sa porucala sama pred mesiacom. Zdravie mi je totiz prednejsie ako par drobnych.
A mam uz aj nieco nove, tak sa snazim ako viem.. drzim palec aj tebe, vyjde to neboj a ver mi - je to sice trochu chore, ale nic nie je lepsie ako tesit sa rano do roboty. Aj to som si uz odzila a pevne dufam, ze sa to vrati.

modráčik

Prskalka,jajaja295: odkial ste, dievcata?Mozno by som Vam vedela poradit pracu, ktora by sa vam pozdavala...mozeme si o tom pohovorit, pripadne vam dam kontakt na povolanych.Ak chcete, za pocutie a informacie nic nedate../ozvite sa mi na meil/Prskalka, myslim, ze nedostanes vyplatu-aspon mojej dcere sa to tiez stalo-zalezi asi aj na sefoch....drzim palce!

BJ

JJ, treba mat co najmenej dlhov a financnych zavazkov. Na nic si nebrat pozicky. Nikdy nevies, kedy sa ocitnes na dobu neurcitu bez prijmu.

pozri-

...na prace tekoho to tipu musi mat clovek velmi pevne zdravie,nervy a mat na to aj zaludok...
ale ako tak pozeram uz vsade vyzaduju od cloveka 200%-ny vykon...
prisla velmi blba doba

jajaja295.

prskalka
tak ako ti pisu ostatni, kasli na taku robotu, nestoji ti to za nervy a zdravie...
ja viem dobre co je to, kedze som robila spediterku v jednej dopravnej firme, len samy stres, robota od rana do vecera kazdy den, k tomu sef psychopat...mala som z toho tik v oku a v noci som nemohla spavat..hrozna skusenost a nelutujem, ze som odtial odisla..sice som teraz bez prace ale radsej byt doma ako robit pre take hovada, co si nevedia vazit ludi

BJ

Prsalka, este ja sa chcem vyjadrit.
Odijdi odtial co najrychlejsie. Pracu velmi dobre zvazuj. Slovensky pracovny trh je velmi velmi nepekny. Priprav sa na naozaj narocny boj, najst dobru pracu. Pokial nemas dlhy a zavazky, si na tom velmi dobre. Vela ludi je nutenych robit to co ty, aj horsie prace, lebo zarabaju na dlhy , a zavazky. Situacia v chudobnejsich krajinach, na ktorych parazituje nasa kultura, je este ovela, ovela drsnejsia.
Teraz uz mozno zacinas chapat tie vrasky ludi po celom svete, ci uz u nas, alebo za hranicami. Su to vrasky zdierania a otroctva.

Prskalka

Velmi ti ďakujem za odpoveď a aj Vám všetkým. Dodali ste mi odvahu skoncovať s tou otrockou robotou. Potom napíšem ako to dopadlo s tým vyplatením mzdy.

Máš pravdu s tým hľadaním, dnes ma z tej práce strašne bolí hlava a krúti sa mi všetko okolo. Zajtra to asi lepšie nebude. Možno, uvidím.

Zároveň dúfam že to bude aj miernym varovaním pre ďalších ľudí ktorý hľadajú prácu - Toto nie. Aktívny telemarketing nieje ľahká práca, človek sa tam namaká viac ako má. Viac ako bežný človek. Sľubujú sa tam pekné veci lenže veľmi rýchlo zistíte že to bola len pasca ako Vás nalákať. Škoda že som sa dala oklamať vidinou nenáročnej práci. Lenže mi to začína ubližovať a ja som citlivý človek. Navyše je to v tej práci tak že je mi na vracanie od nervov takže sa v nej ani nenajem lebo jednoducho nemám chuť aj keď som hladná.

Mala som radčej o týždeň hľadať dlhšie...navyše ma mrzí že ma vtedy pozvali na pohovor do jednej firmy a ja som to musela odmietnúť s tým že som si práve našla prácu. Lebo som mala akurát po pohovore na túto prácu. Je to makačka, cítim sa ako stroj, vedúca sa k nám aj správa ako k strojom. Neviem ako toto niekto dokáže robiť dlhší čas. Sama sebe sa čudujem že som to vydržala tak ako som vydržala a to s nervami.

[zruseny20]

ako som uz pisala - vyplatia ti alikvotnu ciastku za odpracovane dni.. dont worry.. to si zas nemozu dovolit nevyplatit ti ten zaklad, co mas dohodnuty :)) ale vravim - odmeny neslubujem ze dostanes :D

vies, ono sa to lahko povie, ze zajtra po praci prides domov a budes si hladat pracu.. stavim sa, ze ked prides domov, budes tak grogy, ze nebudes schopna absolutne nicoho.. preto ja byt tebou odidem hned - ved par dni ta priatel uzivi a vianoce nie su len o darcekoch ;))

ale rob ako myslis... ty musis vediet, ci to zvladnes.. ja s tou pracou skusenosti mam a aj s tymi zaludocnymi problemami.. a uz viem, ze ziadna praca mi za to nestoji..

drzim palce aby si sa spravne rozhodla