Krčná chrbtica - bolesť

0vecka

ja som skusil ist k doktorovi aj na rezonancii som bol a nezistili nic... zacal som, posilovat krk a dost s ato zlepsilo... ale u mna to bolo vylozene len zo sedenia za PC...

malaanka

keď nemáš silné bolesti,tak lieky od bolesti nemusíš brať.Ale aké sú to lieky nepíšeš.Môžu ti pomôcť aj od závratov,takto bez informácii ti je ťažko radiť.
Napíš aké máš lieky a ak ich budeme poznať,tak ti laicky poradíme.Ale keď máš mamu fyzioterapeutku,ona ti nevie poradiť?

Araz
treba ísť jednoznačne za neurológom,netreba to odkladať.Ja som po operácii krčnej chrbtice,tak viem o čom hovorím.

12583 lele

Ahojte. Chcela by som vas poprosit o radu, lebo uz neviem, kam z konopy. Asi pred vyse dvoma tyzdnami ma "seklo v chcbte" vraj od krcnj chcrbtice. Bola som u lekara. Bolest neprechadzala ani pod liekmi, tak sa na mna asi po tyzdni pozrela mam, ktora je fyzioterapeut. Trochu mi postlacala nejake body a mne sa ulavilo. Blok povolil. Dala mi "golier" na krk.Na druhy den na mna asi sla silnejsie, lebo ma velmi boleli svaly sije, akoby som ich mala presilene. Na dalsi den bolo lepsie a v noci to zacalo. Trpnutie ruk, trpnutie lavej nohy, pocit zavrate, ked som lezala. Nasledovala pohotovost, kde mi nieco pichli a poslali ma domov, nech idem v pondelok neurologovi. Dalsi den (nedela) bol peklo. Trpla mi noha a bolo mi zle. V noci som zaspala a do rana trpnutie preslo. U neurologicky ma to uz len zase bolelo. Dala mi nejake silne analgetika. Pridem domov a vsetko bolo lepsie. Ziadna bolest, nic. UZit lieky, neuzit? Rano som si jeden lupla a skoro ma to zlozilo. Strasna supa. Ako droga. Usudila som, ze to skusim kludovim rezimom a pockam na vysledky magnetickej rezonancie. Vo stvrtok som mala pocit, ze uz som zdrava. Lekar, ze v pondelok mozem do prace. Vsimla som si, ze som strasne slaba. Hlavne lava strana tela. No a vcera som nezvladla ani normalny obed v meste s prepravou autom. Padla som od unavy. Len lezat a spat. Vysledky magn. rez. budu o o tri dni. Zajtra mam ist do prace a stale som na povazkach, ci brat tie lieky. Viem, ze to znie ako hlupost, ale fakt su silne a ja nemam ziadne silne bolesti. Len ta slabost a mierne zavrate. Co mam robit? Dakujem za kazdu radu :)

llek

Chod na vysetrenie k neurologovi, aby posudil charakter bolesti a pripadne vylucil nejaku zavaznu pricinu. Najskor mas blok v oblasti svalov krcnej chrbtice. Teplo a rehabilitacia, moze napomoct uvolnit tento blok a zmiernit bolesti. Z dlhodobeho hladiska vsak najdolezitejie je spravne a pravidlene cvicenie, aby si sa naucil pri roznych aktivitach zapajat spravne svaly na chrbte. Vacsina z nas ma tendenciu vysuvat hlavu dopredu, mat zdvihnute remena a pri vacsine pohybov zapajat a napinat krcne svaly. Dobry trener alebo fyzioterapeut ta nauci, ako posilnit rozne ochabnute svaly na chrbte a tym setrit pri pohyboch krcne svaly. Nejde to zo dna na den, chce to pevnu volu, cas a peniaze ale to je jedina cesta, ako bolestiam a stuhnutosti krku predist a vediet si sam pomoct.Vo vysledku tym vlastne peniaze za masaze a rozne natahovacie manipulacie v buducnosti usetris Sama som tym presla a funguje to.