Problém s vyprázdňovaním, zdravá strava, čo robím zle?

Príspevok v téme: Problém s vyprázdňovaním, zdravá strava, čo robím zle?
Katy12344

Zdravím, chcela by som sa opýtať, či by mi niekto nevedel poradiť. Stravujem sa celkom zdravo, to znamená, že vôbec nejedávam sladkosti, polotovary (ale napríklad cestoviny áno), polievky zo sáčku, veľa soli, ani žiadne umelotiny. V mojom jedálničku je najčatejšie kuracie mäso (toho sa neviem vzdať:), ryby, ryža, mlieko, jogurty, cottage, syry (aj keď tie veľmi nemusím), fazule, šošovica, cereálie a ovsené vločky, veľa zeleniny a ovocie, vajcia... Čo sa týka pohybu, toho mám dosť, každý deň si aspoň trochu zavičím a 3x do týždňa mám tréning (volejbal) a pijem denne aspoň 2L vody. Sladké humusy nepijem...

Všetko by bolo ok,ale mám veľký problém s vyprazňovaním. Na \\\\\\\"veľkú\\\\\\\" idem tak 1x to týždňa..:( Už som z toho zúfalá, ani nemám nafuknuté brucho, proste neviem, z čoho to môže byť :/

Všetko som už vyskúšala, kamarátka mi poradila guttalax, ale mala som ho iba 1x v živote, lebo je to vraj návykové. Vtedy som bola 2 deň na wc. A mama mi zase poradila čaj z bylín a senny, ale to mi nezaberá. Nechcem sa stať závislák na laxatívach, preto ich neužívam, ale ten Guttalax som vyskúšala..

Nevedeli by ste mi poradiť? ďakujem za všetky reakcie (ak nejaké budú :)

Janussska128

Ahojte pri sa vám sa do temy mam tiež problémy so zapchou ale keď viem ze už dva ani nic tak veľa veľa pijem a k tomu susene slivky a vždy to nejak vyriešiť ale chcem sa opýtať ako jeho možno ze v zahraničie keď som tak som najstastnejsia na dvere a ráno sa budím na to ze musim na WC toto nechapem to sa mam odsťahovať ci co

agartio

Ta strava co mas, nic moc, mas tam vela nezdravych veci, no travenie zdraveho cloveka to musi zvladnut stravit aj vylucit. Niekde mas pomerne vazny traviaci problem.
Ja by som to odhadol na parazity. Tie casto sposobuju zapchu.
Mozes to mat ale aj z nejakeho psychickeho alebo emocionalneho problemu. Tieto problemy tiez zvyknu poriadne rozladit travenie.

V samotnej strave mas dostatok vlakniny, na taku zapchu by to nemalo rozhodne byt. Preto si myslim, ze to bude jeden z tych problemov, co som spomenul hore.

Stolica by mala byt kazdy den, idealne 2x. Uz ked clovek chodi kazdy druhy den, tak ma problem, ktory mu z dlhodobeho hladiska skodi.
Raz za tyzden, to je cira hroza, dlhodobo sa ti to zo zdravim zhorsi, lebo je tam niekde zjavne dost vazny problem.

Skus vylucit nachvilu maso, povedzme na mesiac, a znizit mnozstvo syrov, a zarad kazdy den lanove semienka, takych 30 gramov. Ak toto nepomoze, tak problem bude lezat mimo stravy.

GoFruit

Ked mate problem so zapchou tak sa nestravujete zdravo i napriek tomu co si myslite. Treba prehodnotit tzv zdrave stravovanie
mliecne vyrobky zapekaju, to nie je ani nahodou zdrava strava
a ak este aj skombinujes mliecny vyrobok plus chlieb no tak s panom bohom, mozes chciet zazraky

jedulka

s tímhle jsem měla problémy od dětství.Vyřešila to jen náhoda.Můj přítel mi kupuje kešu oříšky, mám je ráda a jak to zjistil, že mi to chutná, začal je kupovat tak abych je měla na každý den.Od té doby problémy nemám se stolicí.Jinak jíš velmi zdravě!

Kiwa992

Katy, takže presne takýto istý problém mám aj ja!Stravujem sa zdravo, behám,cvičím,no na ten záchod ani za svet.. ja chodím tak 2xdo týždňa, a niekedy ani to nie! Tiež som skúšala čaj od senny ale nepomáha mi! Potom som ešte skúšala všetko možné:ráno teplá,odstáta voda,ovocie,ovsená kaša,vločky,sušené ovocie,voda od kyslej kapusty..no nič.. Akurá ten Gutalax ma trošku naštartoval ale to bolo jeden deň a potom zase zápcha! A ostatné preháňadlá mi spôsobujú neskutočné kŕče a aj tak nejdem!Neviem ti poradiť, pretože sama mám takýto problém..:)

simka111

Myslím že by si mala navštíviť lekára... a nemáš tie ranné hnačky zo stresu??? že sa niečoho veľmi bojíš?? napr. škola, práca?????
Domáci recept- piť nechtikový čaj, pôsobí sťahujúco a potom je dobre jesť ryžu s mliekom a horkú čokoládu, to som už niekde písala :)