Ako pridat do svalovej hmoty? Robim to spravne?

Príspevok v téme: Ako pridat do svalovej hmoty? Robim to spravne?
thucci

Seruste,mám 15 rokov mám 162 cm ,je to normalna výška na môj vek ?
Chcel by som zacat pravidelne cvicit,presnejsie posilovat ,ale neprehanat to z vahami aby sa mi nezastavil rast,cize primerane mojej váhe ,mám 60kg. Chcem pribrat do svalovej hmoty,preto jem vela,ale v casovych rozdieloch cca kazde 3 hodiny. nechcem pribrat vynechavam mastne jedla a podobne. nedietujem ,jem normalne teda snazim sa prijmat vela bielkovin,cukrov a tukov . Chodievam skorej spat,aby som sa zregeneroval ,to je hned po vecernicku . cca o osmej večer a niekedy si to presuniem na deviatu .

Otazky :
Moja otazka je ,robim to spravne? *
Čo robim zle ? *
Ako viac pribrat do svalovej hmoty ? *

HLAVNA OTAZKA :
Ako narast ?(viem ze podla genetiky,od matky som vyssi cca 6-5-4 mozno menej cm,otec je odomna vyssi ,tak ako ja som od matky. mam 162 cm.) Narastiem este ?*

necvicim este pravidelne,len tak strecujem ,namaham svaly primerane ,hrám futbal ,cize beham cca 2-3 hodinky .

dakujem za odpoved

arnie11

Snazis sa vynechavat mastne jedla a jes vela bielkovin, cukrov a tukov? Mast je tiez len tuk. Ak chces nabrat svaly, tak samozrejme potrebujes pohyb. Mozes skusit aj lahsie posilovanie, ale prilis to neprehanaj. Poznal som chalana, kt. v 15 uz bol taky maly kulturista a zostal s vsykou niekde na 160cm. Samozrejme je tam aj vplyv genetiky ale tazky trening co on robil mohol tiez zohrat ulohu. A samzorejme kvalitna stravat t.j. dostatok bielkovin, sacharidy a tuky tak aby si mal dost energie. Tuky nie su az take zle ako sa o nich obcas tvrdi. Stucnies vtedy ked nebude prijem energie v rovnovahe s vydajom, bez ohladu ci ta energia bude z tukov alebo sacharidov.
Ja som posiloval niekedy v 16-17, mam cca 180cm na vysku a som vyssi ako rodicia a surodenci, takze asi to nevadilo :-).

sweater

pozri ja som zacal cvicit az ako 20rocny, a bavi ma to citim sa super, ale keby si mam vybrat, tak skor by som nezacal, urcite by som viacej sportoval, lebo teraz mam slabu kondicku. ale isto su aj taky co zacali cvicit mozno aj skor ako v 15tich, je to len na tebe, aj ti ide o to aby si mal super skvelu postavu pekne obalenu svalmi, v 15tich to asi aj tak nedosiahnes, fakt keby si mam ja vybrat zacnem az neskor, ked cvicis poctivo a casto, dobra strava a okrem posilnovania aj nejaky iny pohyb za rok si v pohode mozes vymakat paradnu figuru takze tak

thucci

este by som chcel narást,lebo si myslim,ze to je malo co meriam .tak teda pockám si este ,ale zato ked cvicim s miernymi vahami to nieje zle si myslim a tvrdia aj ostatni .a ak pri tom budem aj behat tak to je fajn nie ?