hrozi mi exekutor?

Príspevok v téme: hrozi mi exekutor?
hviezda01

..potrebujem radu pre kamosku...je rozvedena cca pol roka,s manzelom si zobrali spotrebny uver,ktory po rozvode splacaju spolu,teda,splacali ...asi dva mesaice sa jej neozval a na uver jej nedal ani cent,dokonca aj na dceru neposlal celu sumu,ktoru mu urcil sud.Ona zarobi len 350 eur,byva u rodicov...chcela vediet,ci jej hrozi exekucia na plat,ked nebude splacat uver...ako to v takom pripade chodi?mate niekto skusenosti,alebo by vedel niekto poradit co dalej?...skusala mu volat,ale nemoze sa dovolat..aj ked volala s ineho fonu,stale nic..poradite?

hviezda01

hmmmm,uz som jej to vravela,ja jej vzdy poviem svoj nazor na vec,niekedy jej nerozumiem,nakolko toho moc nenarozprava,tak vela krat neviem,co sa jej mota v hlave...a cim viac jej poviem co si myslim,tym menej mi potom ona povie o svojich problemoch,akokeby nechcela pocut pravdu,tak je potom radsej ticho

prava tpch

hviezda, nie si za nu zodpovedna. povedz jej, co si o tom celom myslis, ale ked pride za tebou nariekat, zastav ju. Byvaly ju ma dobre precitanu a vie, kam az moze ist. A zda sa, ze moze ist velmi daleko.

hviezda01

prava tpch-tak v tomto s tebou uplne suhlasim,...ona to sama nesplaca,doteraz jej na to prispieval,len teraz uz druhy mesiac sa nehlasi,a ona sa mu nevie dovolat..dnes sa ma pytala,ci moze dostat exekuciu na plat,keby to nahodou nezvladala splacat,nakolko som jej nevedela poradit,tak sa pytam tu...jasne,ze to za nu nevyriesim,to si musi sama,ale presne si to vystihol,niekedy mi jej je aj luto,ale zase ked vidim,ako si necha zo sebou zametat,tak si poviem,ze je hlupa..dokonca som jej uz raz povedala,ze si nesmie nechat zo sebou tak zametat,len sa na mna ocapila,ze ved si nenecha..a tokto potom dapadnu takz ako ona

prava tpch

hviezda, tak splaca aj za milacika a nic ine nerobi? No, kto si ako ustelie, tak bude spat. Ona si vycerpa financie do dna a byvaly si bude dobre zit. To je dan za pasivitu.

hviezda01

ona to splaca,zatial ma aj nieco na ucte,co by jej na isty cas splacania vydrzalo,len sa boji toho,ze ked nebuda ex prispievat na uver,alebo nebodaj ani vyzivne,tak to nebude zvladat splacat sama...

prava tpch

Okamzite naklusat do banky s vysvetlenim a ziadostou o odklad, pripadne o splatkovy kalendar. Bude sa to brat ako dobra vola.
Ak ten debil neplati vyzivne, napadnut ho a ist za tym ako polovnicky pes po koristi. Nedat mu dychat, chlapec skusa, ci byvala zenicka pokorne skloni hlavicku a zatiahne aj za neho. Podat trestne oznamenie.
A treba si uvedomit, ze banka nie je dobrocinna institucia, takze po svojich peniazoch isto pojde. Tvoja kamoska moze len ovplyvnit, ako krute to bude.
A mala rada-neodporucam hru na mrtveho chrobaka a zatajovanie sa. To ich naserie spolahlivo najviac a rozkrutia masineriu, na ktoru len doplati.

VTomi

Niekedy sa na súde zohľadňuje samotná OCHOTA dlžníka platiť alebo splácať naďalej, aj keď s nižšími splátkami. Či u banky, to ťažko povedať. A ďalšia vec, ak manžel neprispieva na výživnom, bývalá má predsa v ruke vykonateľné rozhodnutie súdu, s ktorým sa môže obrátiť práve ona na súdneho exekútora.