Kde sa mam stažovať na lekarku?

Príspevok v téme: Kde sa mam stažovať na lekarku?
Silvia.

Dnes som bola u štatnej kožnej lekarky a strašne som rozčulena. Za to čo mi s takou lupou, neviem ako sa to odborne vola pozrela na tri znamienka a dala odporučanku k chirurgovi na vybratie si vypýtala 7 eur.
Načo si platim zdravotne poistenie ak za 5 min. čo som u nej bola aj s vypisanim papierov a za pozretie znamienok som zaplatila 7 eur? Najviac ma štve že kamaratka bola u nej tiež asi pred dvomi mesiacmi pre odporučanku a pozretie zmanienok a neplatila ani cent.
Chcem sa na ňu sťažovať date mi prosim typ ako?

tpch1

Poistovna ti nepreplati spatne urcite nic. Okrem toho pani doktorka musi mat v cakarni alebo ordinacii cennik, kde su vypisane vsetky taxy za konkretny ukon. V kazdom pripade si sa mala opytat ihned na mieste. Statni lekari dnes prakticky neexistuju, aj sukromni zmluvni lekari si nechavaju vykony preplatit od poistovne. U nezmluvnych platis komplet vsetko a karticku od teba ani nepytaju. Urad pre dohlad s tymto nema nic, oni posudzuju odbornost poskytovanej ZS, poplatky za ukony schvaluje samospravny kraj.

Silvia.

Opica
PREPAČ s tou kartičkou poistenca som to nedomyslela ano viem že ich pýtaju aj sukromnici iba kvoli udajom.
Nie nebola som objednana na určitu hodinu poctivo som tam prišla hned rano a zobrala si časenku. Objednaných berie až neskoršie.
Viem že za znamienka budem platiť, tiež idem k štatnemu a tam sa za znamienka plati vlastne za všetko ked som si čitala u neho cennik.
Len mna štve ta kožna, je možne že kamaratka ma inu poistovnu musim sa jej nato opýtať,kedže ona u nej neplatila ani cent za pozretie znamienok ktore si chcela dať preč iba z estetickeho hladiska a vystavenie odporučanky k chirurgovi.Aebo som bola vo VŠZP nad limit.
Už som pisala mail do poisťovne a pýtala sa na dovod amožne prepatenie som zvedava na odpoveď. Ale ak by to tak bolo nemala ma doktorka nato vopred upozorniť? Že už som nad limit a budem si to pozretie na zmanienka musieť zaplatiť?

opica

trosku si pleties hrusky s jablkami, nic v zlom...karticku poistenca neberu od teba len statni, ale aj sukromni lekari, ktori maju zmluvu s poistovnami...dnes je tzv statnych lekarov velmi malo...

takze to len na okraj...
a mozno si platila preto, lebo si sa objednala na konkretny termin, ci nie; ale to by bolo lacne, lebo vacsinou sa plati 10 (BA)

a este ta chcem upozornit, ze aj vybratie znamienok sa plati

ja som mala odporucanie na vyber nebezpecnych znamienok - za 1 ks odo mna chceli (nejde o ziadne sukromne centrum, normalne zeleznicna nemocnica v BA) 30 € znamienko..mala som listok na 10 znamienok..asi ti je jasne, ze doposial ich mam vsetky

[zruseny17]

doktorka je v tom nevinne,treba sa obratit na svoju poistovnu preco ti nepreplatili vysetrenie...nebola si nadlimitna?poistovne totizto urcuju limity doktorom a pacienti ktorch vysetria nad limit si musia osetrenie hradit alebo cakat az do dalsieho mesiaca...

ethel

aj neštátny lekár chce kartičku poistenca- máš na nej meno, rodné č. poisťovňu...to všetko potrebuje...nezdá sa mi že je štátna..a ako hovorí Maruška stačí iná poisťovňa...napr. nemenovaná poisťovňa neprepláca úkony poistenca ak už v ten mesiac tá doktorka ošetrila napríklad viac ako 80 pacientov tej poisťovne a potom ku koncu mesiaca už je aj lekár nahraný. Ja by som išla do poisťovne v ktorej si poistená a dala by som si to tam preplatiť. Nie vždy musí byť zly lekár.

maruska123

ked platis poistenie, neznamena to, ze mas vsetky ukony preplatene

a pred dvoma mesiacmi to mohlo byt uplne inak..teraz sa podmienky preplacania zo zdravotneho poistenia menia kazdu chvilu..

a kamaratka mohla byt este aj z inej poistovne, nie kazda ma rovnake podmienky

Silvia.

Ja som si tam ani neuvedomila že to je za to 10 sekundove vyšetrenie až doma som si to prečitala na bloku čo mi dali.
Na 100% je štatna lebo pýtali aj kartičku poistenca a kamaratka ako som spominala pred dvomi mes. u nej za taketo iste pozretie na znamienka neplaitla nič.
Tam som si myslela že platim tých 7 eur za histologicke vyšetrenie ktote k tej kožnej pride po vybrati znamienka chirurgom. A doma čitam potvrdenku o zaplateni a že za vyšetrenie sa tam piše. Skoro ma drblo, tak poctivo platim poistenie a ešte ja za posrate pozretie 3 znamienok platim 7 eur

ethel

a je určite štátna?
úrad pre dohlad nad zdr. starostlivosťou...
a prečo si platila keď sa ti to nepáčilo? ako ti to oddôvodnila?