Bolesť chrbta v kľude

Príspevok v téme: Bolesť chrbta v kľude
MARTIBO

Mám problémy s bolesťou chrbta. Počas dňa nemám žiadne problémy, môžem dokonca aj športovať, ale v noci ma začne bolieť chrbát v oblasti hrudníka až po kríže (bez ohľadu na dennú aktivitu) a postupne prechádza dopredu, niekedy ma bolí celý trup. Keď ležím na rovnejšej podložke (jeden až dva vankúše), tak nevydržím ležať dlhšie ako cca 1 hodinu. Keď spím v polosede, resp. v sede, bolesť ma zobudí po asi 4 hodinách. Vtedy je bolesť neznesiteľná, mám problém sa nadýchnuť, musím vstať z postele a rozhýbať sa. Častokrát už viac bez lieku proti bolesti (Ibalgin, Novalgin) nezaspím. Skúšal som aj meniť postele a matrace, ale bez výsledku. Trvá to asi pol roka. Pred krátkym časom som prekonal chrípku. Týždeň som sa z postele nepohol a tieto problémy som nemal. Postupne ako som sa zotavoval, problémy sa začali vracať. Mám 34 rokov, mám väčšinou sedavé zamestnanie (kancelária, auto, značná miera stresu), mám miernu hypertenziu (Prenessa 4mg, Nebilet 2,5mg) pravidelne chodím k fizioterapeutovi (masáž, bankovanie, TENS). Pred tým, keď som mal problémy s chrbtom a s krížami, som od fizioterapeuta odchádzal vždy ako znovuzrodený, ale s týmito problémami mi nedokáže pomôcť. Ortopéd nezistil žiaden problém, RTG v poriadku.

and28

Ahoj,
Chcem sa len opytat ako to nakoniec dopadlo a co ti pomohlo...
Mam take isty problem.
Dakujem velmi pekne za odpoved.
Andrej

MARTIBO

K neurológovi sa chystám a skúsim sa vypýtať aj na magnetickú rezonanciu. Ďakujem za radu.
Geopatogénne zóny v tom asi nebudú, lebo som skúšal rôzne miestnosti v našom dome, v dome u rodičov, hotel na služobnej ceste, hotel na lyžovačke, ... všade rovnaké, resp. minimálny rozdiel ktorý mohol byť spôsobený momentálnou fyzickou a psychickou dispozíciou.

Magy

chcel som sa spytat na ten matrac a postel, ale to si sam vylucil.

napadla ma este jedna vec - geopatogenne zony.
zmerat a podla vysledku premiestnit postel na menej exponovane miesto.

osobne som mal podobny problem, ale v mensej miere, spalo sa mi nie velmi dobre a vstaval som "dolamany". po zmerani a presune postele nastala aj velka zmena v spanku, bolo to nepomerne lepsie.

elinkaaa

ja by som ti doporucila sa vypytat na magneticku rezonanciu ...ta moze ukazat aj to co RTG nie....a nebol si u neurologa?