Hypermobilita - prosím o rady...

Príspevok v téme: Hypermobilita - prosím o rady...
Barbora_Bn

Dobrý večer ,

Pred pár dňami mi lekár oznámil ,že mám hypermobilitu . Som dosť ohybná, no vždy som to pripisovala naťahovaniu na tanečnej , nie tomuto . Milujem tanec , ale všade čítam ,že pri hypermobilite sa to nemôže .. Pred rokom aj troma mesiacmi som mala úraz - pri rozcvičovaní pred tanečnou som robila šnúru a kvôli zvrtnutiu ruky som ju urobila úplne a niečo tam puklo .Už som bla u tisícky doktorov ,no nikto mi nevie poradiť , prečo to stále ešte bolí ... Pred pár rokmi som mala problémy s klbami , čo by tiež sedelo ...

Chcela by som sa spýtať či s tým máte niekto skúsenosti a či vám to robí nejaké problémy ... Ja mám od úrazu každodennú bolesť v nohe ( stehno zozadu ,tesne pod zadkom ) . Ja naozaj nechcem skončiť s tancom , a aj keď už dlhšie kvôli úzaru netancujem ,verím ,že budem môcť ... Som z toho hotová .. prosím o vaše rady , akékoľvek , no k veci .
ĎAKUJEM ...

jankaaaaaaaaa

pri hypermobilite je naozaj dolezite aby sa telo nenamahalo za hranicu "nehypermobility" teda za hranicu anatomickych rozsahov klbov. inac hrozi trvale poskodenie svalov, sliach a klbov. ktore sa samozrejme neprejavuje hned ale po case, po rokoch. pridruzia sa neprijemne bolesti. okrem ineho hrozi caste vyklbovanie klbov a tym poskodenie klbovych puzdier co moze v neskorsom veku viest k zlomeninam.
co sa ti stalo vtedy na treningu mozme len polemizovat..