PC: Skončila sa platnosť bezpečnostného certifikátu stránky!

Príspevok v téme: PC: Skončila sa platnosť bezpečnostného certifikátu stránky!
SissiSalient

MÁM PROBLÉM DOSTAŤ SA NA ROZNE STRÁNKY KTORÉ VYŽADUJÚ MENO A HESLO NA PRIHLÁSENIE

VYPÍŠE MI ŽE:
Pokúšate sa otvoriť doménu www.facebook.com, ale server poskytol certifikát so skončenou platnosťou. Nie sú k dispozícii žiadne údaje na určenie, či po skončení platnosti certifikátu došlo k jeho kompromitácii. Prehľadávač Google Chrome nemôže zaručiť, že komunikujete s doménou www.facebook.com, a nie s útočníkom. Nemali by ste pokračovať.

DÁ SA POKRAČOVAŤ ĎALEJ ALE VTEDY MA HODÍ ZASE NASPEŤ NA PRIHLÁSENIE A NA ZADANIE HESLA .. A KEĎ TO POTVRDÍM TAK MI ZASE VYPÍŠE TOTO UPOZORNENIE :/ A TAK STÁLE DOKOLA

A PÍŠE SA TAM EŠTE ŽE:
Keď sa pripojíte k zabezpečenej webovej stránke, server hosťujúci stránku vášmu prehliadaču poskytne informácie nazývané „certifikát“. Certifikát slúži na overenie identity servera. Certifikát obsahuje informácie o identite (napríklad adresa webovej stránky), overené treťou stranou, ktorej váš počítač dôveruje. Kontrolou zhody adresy v certifikáte s adresou webovej stránky sa dá určiť, či naozaj bezpečne komunikujete s požadovanou webovou stránkou, a nie s treťou stranou (napríklad s útočníkom na vašu sieť).

Vydavateľ certifikátu, ktorého platnosť ešte nevypršala, je zodpovedný za udržiavanie tzv. „zoznamu zrušených certifikátov“. Ak bude certifikát niekedy prelomený, vydavateľ ho môže pridaním do zoznamu zrušených certifikátov zrušiť a váš prehliadač nebude tomuto certifikátu naďalej dôverovať. Pre certifikáty s vypršanou platnosťou sa nevyžaduje udržiavať stav zrušenia, takže zatiaľ čo bol tento certifikát platný pre navštevované webové stránky, teraz nie je možné zistiť, či bol prelomený a následne zrušený alebo či zostal zabezpečený. Preto nie je možné zistiť, či komunikujete s legálnymi webovými stránkami alebo či bol certifikát prelomený a zmocnil sa ho útočník, s ktorým komunikujete. Nemali by ste pokračovať ďalej.

NEVIETE MI NIEKTO PORADIŤ ČO STÝM TREBA ROBIŤ ALEBO ASPOŇ KDE MOŽE BYŤ PROBLÉM .. ZAČALO MI TO VYSKAKOVAŤ LEN TAK ZRAZU Z NIČOHO NIČ :/

ĎAKUJEM

margal

Viem, ze uz to nieje aktualne, ale aj pre inych ludi: Mal by si skontrolovat, ci mas spravne nastaveny systemovy cas a datum, popripade ci casovy posun nebude zapricineny starou bateriou na maticnej doske. Odporucam teda skontrolovat cas a datum.

AdamKrt

Mohlo by sa to riesit rozne, inym prehliadacom, instalaciou novych certifikatov, ale pravdepodobnejsie sa mi zda, ze budes mat v PC nejaku haved.

Chod na
forum.viry.cz

zaregistruj sa a poziadaj ich o analyzu logu a nech Ti prezru PC, ci tam nemas pliagu. Zaroven Ti budu vediet aj pomoct s prehliadacom.

Toto neni primarne urcene forum pre pocitace :)