Viac ako 24 hodin po obstrekoch a aj tak ma boli chrbat

Príspevok v téme: Viac ako 24 hodin po obstrekoch a aj tak ma boli chrbat
User_37597

Predpokladam ze 99% pozera hokej ale i tak dufam ze sa najde niekto kto mi poradi/minimalne sa podeli o skusenost ak uz dostal obstrek do chrbta.
zacnem asi takto:
rok 2009 znicoho nic mi zacalo brniet v rukach a tvari a zvysil sa mi tlak.nasledovalo vysetrenie u neurologicky,EKG,RNG a doktorka zdedukovala ze to mam od krcnej chrbtice.dostala som lieky a ako nahle som opustila nemocnicu tak mi vrazila neuveritelna bolest do krku.nasledoval tyzden plny bolesti a nasledne uvolnenie kedze som dostala tabletky na tlak,uvolnenie svalov.pri dalsej kontrole som bola namieru spokojna lebo vsetko pominulo a citila som sa velmi dobre.o dva tydne nasledovala dalsia kontrola co uz som ale 3 dni pred nou nebrala tabletky kedze som ich douzivala cele a vtedy sa znova spustila bolest krku.na RNG nic nevideli take zavazne a tak povedala doktorka ze proste bude mat celi zivot bolesti a neostava mi nic ine len cvicit na chrbticu a spevnovat svalstvo inak budem mat stale bolesti.
pred asi 3 tyzdnami som mala dost narocne obdobie v praci kvoli natlaku zo strany zamestnavatela,ucenie sa novej prace,mama je po operacii nohy a tak zastavam celu domacnost ja,umrtie v rodine,anglictina...proste bolo toho na mna dost a taksom zacala citit chrbat v robote.mam sedave zamestnanie.bolest bola asi taka ze som zacala pocitovat neprijemne rozlievajuce sa teplo v okoli lopatky,stuhnute svali ako keby som mala svalovicu a pri zlom pohybe ako keby mi pricviklo nerv a znova odcviklo.naposledy som bola v robote predminulu nedelu.v pondelok rano som dosla domov a ked som sa zobudila cez den uz som vedela ze chrbat mam uplne v r....
v utorok bol sviatok a tak som bola doma a v stredu som zle spala a tak som zaspala rano aj ked budik zvonil a tak som sa vo stvrtok dostala k ortopedicke.
ta mi urobila klasicke vysetrenie chrbtice rukami,prepukala a vratila mi vsetko na povodne miesto,vypisala mi dorsiflex a voltaren rapit poslala ma na RNG a mala som ist s nimkou k nej az na dalsiu kontrolu.na druhy den som mala este vacsie bolesti chrbta a myslela som si ze to ej skrz toho ze mi vsetko povraciala naspat.od stredy som na PN mimochodom.no a dufala som ze tabletky zaberu.ale vsetko pretrvavalo.bolest sa zacala rozsirovat medzi lopatky,prava lopatka mi zacala trpnut uz v stredu a krk som zacala mat tiez citlivy.vcera v piatok som mala tu spominanu druhu kontrolu u ortopedicky.prisla som ako 4 o 7:30 a zobrala ma ako poslednu o 12:25.povedala som jej ze mi lieky nezabrali a ze ma to boli tak ze nemozem sediet bez toho aby som sa nemusela stelovat kazdu minutu do inej polohy.opat ma postlacala pozrela RNG snimku s 2009 roku a tu zo stvrtka a apovedala ze tam nic nevidi.a tak mi naordinvala obstrek...fajne mi dopichala chrbat od lopatiek az po krk a ja som isla "spokojne" trpied domov.uz je to viac ako 24 hodin co som po obstreku a mna vsetko stale boli rovnako a miestami horsie lebo ma uz zacina boliet aj ta cast medzi krizami a lopatkami.vcera som zaspala vlastne dnes nad ranom o 2:30 lebo ci som lezala na bruchu,ci chrbte ci som sedela ma ten chrbat proste bolel.
mam si davat rano nejaky prasok rozpustny vo vode a to je vsetko.ziadny neurolog nic..kontrola 28.

ma niekto podobnu skusenost a ak ste uz niekto mali obstrek zaucinkovala to cca za kolko.co si o tom myslite?vie mi niekto z vas poradit?
mam totiz 22 rokov a chrbticu ako 50 rocna citim.nechcem trpiet takto mlada-.
dakujem

Rado999999

Bibisa mám 21 rokov a pracujem ako administratívny pracovník na obecnom úrade. Moje zamestnanie je rovnako ako to tvoje sedavé a sedím za pracovným stolom 8 hodín denne a rovnako ako ty mám aj ja problémy z chrbticou.
Po objednaní u ortopéda mi urobili rontgen chrbtice a nezistili mi žiadne závažné ochorenie chrbta iba miernu skoliózu tak som si zaopatril ortopedický pás na vyrovnávane chrbtice ktorý nosím pravidelne, taktiež je potrebné udržovať svoje telo stále vyrovnané a aspoň po dvoch hodinách sa ísť trochu prejsť a napiť čistej minerálnej vody. Ortopéd ma poslal na rehabilitácie kde som absolvoval elektroliečbu, liečbu parafínom a telocvičňu. Po rehabilitáciách som sa cítil dobre a bolesti mi ustúpili avšak nie na dlho. Po niekoľkých týždňoch sa mi bolesť znovu vrátila a úpne ako aj na začiatku. Tak som sa rozhodol ísť na neurológiu kde mi povedali že mám spazmus zatuhnuté svalstvo. Rozhodli sa liečiť ma injekciami ktoré mi však tak tiež nezaberajú. Jediné čo mi skutočne pomáha sú masáže ale kvalitné od odborníka, odporúčil by som ti taktiež veľa plávať a každý deň cvičiť cviky na chrbát napríklad Jógu ktorá má velmi dobrý účinok. Ak máš ale problémy a brnenie v lícach v rukách určite je to spôsobené krčnou chrbticou pravdepodobne blokádou pretože podobné problémy a príznaky mám aj ja.

User_37597

momentalne mam naordinovany pokoj,ziadne cviky proste nic.ako kolvek sa pohnem vzdy mi v kazdej casti chrbtice pukne fakt vsetko.neviem co mam robit od bolesti.
v utorok ordinuje ta neurologicka u ktorej som bola pred 2 aj pol rokom takze sa k nej chystam ja sama z vlastnej vole pretoze ortopedicka ani len neskusala ine alternativy ako len ten obstrek.pricom obstrek ma len potlacit bolest no pricinu s toho nenajdem.
bolo m poradene ist na nejake vysetrenie EMG a magneticku r. tak dufam ze sa tam dostanem skor ako o niekolko tyzdnou.mam na krku spevnujuci golier ktorymi viac vadi ako pomaha.

Ivka 1

Bibisa to je daň za sedavé zamestnanie.Aj ja som tým trpela , hlavne tie bolesti hrudnej chrbtice. Tiež mi veľmi tuhlo svalstvo v jej okolí a spôsobovalo mi to ukrutné bolesti . Mne veľmi pomáha cvičenie aerobicu, posilňovanie svalstva chrbtice v posilke ale musíš opatrne aby si si neublížila ešte viac. Veľmi dobrá je aj masáž celej chrbtice aspoň raz za mesiac. Nájdi si dobrého maséra a možno bude potrebné zmeniť vankúš za ortopedický- anatomicky tvarovaný . Ešte mi pomáha ako prvá pomoc - masáž hrejivým masažným krémom na uvoľnenie svalstva. Rovnako by bolo potrebné užívať kyselinu hyalurónovu v tabletkách aby nedochádzalo k odieraniu chrupaviek a následne stavcov.